Prihodnje leto bo spet nastopal z Oasis. Foto: AP
Prihodnje leto bo spet nastopal z Oasis. Foto: AP

V londonski galeriji bo 29. novembra zaživela razstava Legends (Legende), kjer bo predstavljenih 100 črno-belih portretov oseb, ki so pomembno vplivale na življenje in kariero fotografinje Zoë Law.

Med zvezdami, katerih portreti bodo vključeni v razstavo, so zmagovalec svetovnega prvenstva v nogometu Bobby Charlton, britanski igralec Orlando Bloom in kanadska igralka Kim Cattrall. Razstavljena pa bo tudi fotografija Noela Gallagherja.

"Kot nergač srednjih let, ki si ne želi, da bi ga fotografirali, sem izjemno počaščen, da je moja podoba del narodne portretne galerije in da jo bodo prihodnje generacije lahko občudovale," je povedal pevec in tekstopisec britanske zasedbe Oasis, ki se prihodnje leto po 16 letih, odkar je razpadla, vrača na koncertne odre. Fotografinji je 57-letnik izrazil globoko hvaležnost.

Po koncu razstave 2. marca 2025 bo fotografija Gallagherja postala tudi del stalne zbirke galerije. "To je trajna zapuščina, o kateri sanjajo vsi portretni fotografi in umetniki," je poudarila Law, ki ji to veliko pomeni.

Navdušenje je izrazila tudi Sabina Jaskot Gill, višja kustosinja za fotografije v galeriji, ki se že veseli vznemirljive in inovativne predstavitve. Obenem upa, da bodo ti "izjemni monokromatski portreti, ki slavijo raznolikost britanskega kulturnega življenja", navdihnili prihodnje generacije fotografov in obiskovalce galerije.