Z zagrebške policije so sporočili, da ni bilo nobenih izgredov pred niti po koncertu. Foto: EPA
Z zagrebške policije so sporočili, da ni bilo nobenih izgredov pred niti po koncertu. Foto: EPA
U2 po in pred koncertom

Pevec Bono je občinstvo pozdravil z zahvalo, ker so jih povabili v "prelepo" državo s tisočerimi otoki. Pozabil ni niti na tiste, ki so prišli na koncert iz držav nekdanje skupne države. Spomnil se je na rane, ki jih je vsem prinesla vojna. Posebno spoštovanje do zbranih je pokazal tudi s citiranjem pesmi Ivana Gundulića v angleškem jeziku: "O lepa, o draga, o sladka svoboda."

Ste tudi vi obiskali koncert skupine U2? Svoje slike in videe lahko delite z ostalimi preko Mojega spleta.

Peli niso samo člani skupine U2, marveč tudi obiskovalci. Iz 63.000 grl je zadonela pesem "Vse najboljše", ki je bila namenjena kitaristu Edgeu ob njegovem rojstnem dnevu. Humanitarec in aktivist Bono se je med dvournim nastopom spomnil tudi na voditeljico mjanmarske opozicije Aung San Su Či in ji posvetil pesem. Po odru so se sprehajali ljudje z maskami, na katerih je bila njena podoba.

Stare in nove uspešnice
Irski rockerji so prvi koncert v Zagrebu pospremili z uspešnicami z najnovejšega albuma No Line on the Horizon, prav tako pa so zaigrali nekatere zdaj že legendarne skladbe z albumov Joshua Tree in Unforgettable Fire. Bona in druščino je ob spektakularnem odru, ki je širok 70 in visok 55 metrov, varovalo več kot tisoč varnostnikov.

Ker je za danes napovedano slabo vreme, organizatorji poudarjajo, da niti največje neurje ne more preprečiti koncerta.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko pogledate v spodnjih videih.

U2 po in pred koncertom