Raziskovalci pod vodstvom vrtnarja Gartha Senewskega so ob komercialni podpori kar celo desetletje ustvarjali hibridno sorto, ki so jo poimenovali ananas AusFestival. Upajo, da bodo v dveh letih ananase že lahko začeli saditi za komercialno prodajo in za uporabo v slovitih koktajlih piña colada.
Kljub očitni privlačnosti ananasa pa prvotni cilj raziskovalcev ni bil razvoj sadeža z okusom po kokosu, ampak so zgolj iskali nekaj, kar bi bilo sladkega in z malo kisline, poroča Huffington Post. Povsem po naključju je njihovo delo rodilo sadež, ki je popoln za izdelavo priljubljenega koktajla.
Piño colado je pred skoraj 60 leti v Portoriku izumil Ramón "Monchito" Marrero. Pravo mešanico ruma, kokosovega mleka, ananasovega soka in ledu je sestavljal kar tri mesece.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje