Domna Valiča so gledalci Televizije Slovenije spoznali tudi kot voditelja glasbene oddaje Parada. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Domna Valiča so gledalci Televizije Slovenije spoznali tudi kot voditelja glasbene oddaje Parada. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

"Zelo sem zaposlen v MGL-ju, letos bom imel tri premiere, kar pomeni, da se prepuščam svoji veliki ljubezni - igri," nam je odgovoril Domen, ko smo ga vprašali, kaj zapolnjuje njegov urnik, odkar ni več voditelj oddaje Parada na Televiziji Slovenija, ki jo je povezoval skupaj s Sašo Einsiedler.

Priznal pa nam je, da voditeljski stolček res malo pogreša, vendar pa ne bi mogel reči, da mu zaradi tega "zdaj kaj manjka v življenju".

Navdušenec nad stand upom
Domnov brat Vid Valič je znani slovenski stand up komik, vendar mladega igralca nikoli ni zamikalo, da bi mu sledil na tej poti. Kar pa ne pomeni, da Domen ne spremlja bratovega dela. "Načeloma poznam ves njegov material, poskušam tudi ujeti vse njegove nove predstave," nam je povedal in priznal tudi, da skupaj z Vidom včasih tudi vadi.

"Pogovarjava se o njegovem materialu, me tudi kdaj vpraša, kaj si mislim. Seveda ne za vse, sem in tja pa za kakšno malenkost," je dejal Domen, ki je nad slovenskim stand upom sicer zelo navdušen.

"Meni se zdi to izvrstna oblika refleksije, v njej zelo uživam. Gledam tudi posnetke, slovenski predstavniki se mi zdijo vedno boljši, pravi užitek jih je kdaj iti pogledat. Je pa res, da so mi eni bolj pri srcu, drugi manj. Ampak sem pa zelo zadovoljen, da kadar me tisti, ki jih načeloma ne spremljam toliko oziroma mi niso prav zelo všeč, presenetijo," je bil navdušen.

Gost oddaje Moja Slovenija
Domen bo to soboto zvečer sicer nastopil v zabavnem kvizu Moja Slovenija na TV SLO, v katerem bodo svoje poznavanje deželice na sončni strani Alp preizkušali tudi modna poznavalka Manja Plešnar, voditeljica Oriana Girotto, mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, radijka Polona Požgan in igralka Nina Ivanič.