Nekoliko prirejena Bojanova narodna noša, ki jo je pomagala zasnovati stilistka Vesna Mirtelj, je še bolj privlačna in vpadljiva. Foto: Kire
Nekoliko prirejena Bojanova narodna noša, ki jo je pomagala zasnovati stilistka Vesna Mirtelj, je še bolj privlačna in vpadljiva. Foto: Kire
Bojan Ilijanič
Izklesano Bojanovo telo bo zagotovo pripomoglo k vidnejši uvrstitvi Slovenije. Foto: Kire

Bojan je po šestnajstih urah leta varno prispel v idilično Dominikansko republiko. Država ob Karibskem morju je namreč za dva tedna postala svetovno središče lepotnega dogajanja, v kateri se nekaj čez 50 lepotcev poteguje za prestižni naziv mister universe. Letos se je prvič v ta boj podala tudi dežela pod Alpami.

Organizatorji so tekmovalce z vseh petih celin že ob prihodu zasuli z obveznostmi. Bojan je dejal: "Ko sem se malce spočil od dolgega lpoeta, smo že hiteli na novinarsko konferenco v središče prestolnice Santa Dominga. Organizatorji so poskrbeli, da je lepotni izbor odmeven, saj se ga je udeležila kopica predstavnikov sedme sile iz vsepovsod. Sledila je zabava ob odprtju. Že naslednje jutro pa nas je čakalo naporno snemanje v nacionalnem kostumu in kopalkah. Predstavitveni posnetki bodo del finalne prireditve v Punta Cani." Med drugim so bili vsi tekmovalci deležni najodmevnejših dnevnih in večernih televizijskih šovov.

Balkan power!
Bojan pravi, da se je povsem vklopil v družbo in da se z vsemi fanti odlično razume. In ker kri ni voda, se je najbolje ujel s predstavnikoma Srbije in Luksemburga, saj je ta po mami Hrvat. "Smo kot ena sveta trojica. Nadeli smo si ime 'Balkan power'. Težko je spregledati, da smo nekoč živeli v skupni državi," je dodal. Veliko časa pa preživi tudi v družbi Belgijca, s katerim si deli hotelsko sobo.

Peklenska konkurenca
Karavana Mister Universe Model je zdaj v turističnem središču Puerta Plata, kjer bodo postavni lepotci deležni dveh modnih šovov z odmevnimi modnimi oblikovalci iz Srednje in Južne Amerike. Naslednji teden bo v znamenju vrhuncev. V areni v Punta Cani si bodo sledili izbori za najprivllačnejši nacionalni kostum, mistra fotogeničnosti in najbolj izklesano telo. Pika na i pa bo sklepni spektakel, pod katerega se bo podpisala tamkajšnja nacionalna televizija.

Slovenski nacionalni direktor Erik Ferfolja, ki v Dominikanski republiki spremlja Bojana, je dodal: "Znan je širši krog favoritov, v katerem je tudi naš predstavnik. O konkretnih imenih za lepotne lente pa še ni govora. Vsekakor pa lahko trdim, da je konkurenca peklenska. Deležen sem bil že številnih svetovnih lepotnih tekmovanj in brez pomislekov lahko rečem, da je tokrat resnično visoka raven tekmovalcev."

Finalna prireditev bo 14. maja v turističnem središču Punta Cana, prenos po televiziji in spletu pa si bo lahko ogledalo občinstvo iz vsega sveta.

Fotografije: Kire