Marko Janko in Bojan Ilijanič sta mladeniča, ki sta glas o slovenski moški lepoti ponesla v svet. Foto: Barbara Zajc
Marko Janko in Bojan Ilijanič sta mladeniča, ki sta glas o slovenski moški lepoti ponesla v svet. Foto: Barbara Zajc

Prvi je dobil naziv mister Slovenije 2010 za mistra international. Omenjeni svetovni izbor je že za njim. Marko ni imel velikih pričakovanj, dogodivščina v sanjski Indoneziji pa mu bo ostala v trajnem spominu: "Čeprav sta me predhodnik Peter Klinc in lastnik licence Erik Ferfolja zasula z informacijami o svetovnem izboru, si nisem predstavljal, da bo tako. Bilo je neponovljivo! Organizatorji so nas sprejeli kot prave zvezde. Največ pa mi pomeni to, da sem spoznal ogromno zanimivih ljudi z vseh koncev sveta."

V pričakovanju na tekmovanje Mister Universe
Bojana Ilijaniča, mistra Slovenije 2010 za mistra universe, podobna dogodivščina še čaka. Z Markom nista tekmeca, ampak dobra prijatelja, ki se podpirata. Zato se je temnolasi Dolenjec že posvetoval z Markom in ga prosil za koristne nasvete. Zdaj ga čakata še dva meseca trdega dela v fitnescentru pod nadzorom osebnega trenerja Boštjana Kreka. Ob koncu aprila pa bo skupaj s predstavniki organizacije Mister Slovenije odletel proti toplim krajem, točneje v Dominikansko republiko. Tam bo 14. maja veliki finale, kjer bo Bojan ponosno zastopal slovenske barve.

Kdo bo deležen novega nepozabnega leta?
Fanta pa nista zasedena le s študijskimi obveznostmi in z delom v modnem svetu. Zdaj je že prišel čas, ko se lahko prijavijo kandidati za mistra Slovenije 2011. Razpis je objavljen na uradni spletni strani projekta. Trajal bo do konca meseca, potem pa bo sledil prvi casting.

Organizacija napoveduje še odmevnejši in obsežnejši izbor. Bojan in Marko pa si seveda želita, da bi ju nasledila fanta, ki si lepotni naziv zaslužita. Zato si z veseljem vzameta čas in svetujeta novim kandidatom.

V fotogaleriji si oglejte mistra, katerih kraljevanje na prestolu najlepših Slovencev se bo letos izteklo.