Urednica oddaje in glasbeni fantom. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Urednica oddaje in glasbeni fantom. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

V štirih glasbeno-pogovornih oddajah bodo predstavljene štiri različne glasbene zvrsti in sicer etnoglasbo, džez, šanson in pop. Vsaka oddaja se bo začela z igrano-pevskimi vložki glasbenega fantoma Jureta Ivanušiča, v vlogi voditeljic pa so se znašle televizijske zvezde.

Zvezde iz naslova oddaje ne predstavljajo le voditeljic, ampak tudi goste in na sploh nekaj nedoseglivega, kar si vsi želimo, je razložila urednica oddaje Nataša Bolčina Žgavec. Povedala, da so glasbene goste v oddaji so izbrali na podlagi kakovosti glasbe, ki jo izvajajo. Vsa glasba je izvedena v živo ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija.

Prvo oddajo Igramo se z zvezdami si lahko ogledate danes ob 20.05 na prvem programu TV Slovenija.

Princip oddaje je ljudem predstaviti dobro, in ne tako zelo komercialno glasbo, je še dodala urednica. Igralec in glasbenik Jure Ivanušič je svoje delo v oddaji opisal kot: "Moja vloga je vloga fantoma glasbe. Fantom prične z oddajo, ker sklene, da bo na televizijo po dolgem času pripeljal nekaj dobre glasbe in jo potem na koncu tudi zaključi." Fantom bo glede na glasbeno zvrst, ki bo predstavljena v oddaji, spreminjal tudi svoj videz.

Na malih zaslonih bomo lahko videli voditeljice, ki se že nekaj časa niso pojavile na televiziji. Prvo oddajo vodi Ivana Šundov, ki bo gledalcem približala etnoglasbo. Gostje oddaje bodo Eva Hren, Aleš Hadalin, Katalena in Jararaja. Tej bodo sledile še tri sobote. 19. decembra bo Lara Jankovič obravnavala šanson in klepetala z Borisom Cavazzo, Igorjem Leonardijem, Branetom Završanom in Juretom Ivanušičem. Džezovsko obarvano oddajo bo vodila Blažka Müller Pograjc, družbo pa ji bodo delali Mia Žnidaršič in Steve Klink, Perpetuum Jazzile in Irena Vidic.

Zadnjo oddajo Igramo se z zvezdami bo vodila Mojca Mavec, v njej pa se bo predstavilo nekaj izmed najboljših slovenskih popizvajalcev: Rudi Bučar, Alya, Jan Plestenjak, Neisha, Coto in Darja Švajger.

Nataša meni, da je na televiziji predstavljene premalo kakovostne glasbe. Ustvarjalci oddaje pa si želijo, da bi lahko predstavili tudi druge glasbene zvrsti in imeli več podobnih oddaj.


V spodnjem videu si lahko ogledate pogovor z urednico oddaje Natašo Bolčina Žgavec in glasbenim fantomom Juretom Ivanušičem.