Gwyneth Paltrow kot gurujka dobrega počutja in zdrave spolnosti. Foto: Netflix
Gwyneth Paltrow kot gurujka dobrega počutja in zdrave spolnosti. Foto: Netflix

"Vsem si želim dati dovoljenje, da se opogumijo in se povežejo sami s seboj ter si zastavljajo nora vprašanja," je povedala 49-letna igralka in ustanoviteljica wellness znamke Goop za revijo People. "Seks je lahko neverjetno zanimiv barometer tega, kako iskreni ste v lastnem življenju."

V seriji Paltrow, ki je poročena s producentom Bradom Falchukom, vodi pogovore s skupino petih parov, ki se ubadajo z vprašanji, kot so intimnost v zakonu in spolne travme iz preteklosti, ter jim nalaga vaje in terapije, s katerimi bi lahko težave premagali.

Spoznajte svoje telo, vas vabi serija. Foto: IMDB
Spoznajte svoje telo, vas vabi serija. Foto: IMDB

"Zatiranje spolnosti in še zlasti ženskega užitka je že dolgo mehanizem nadzora," pravi Paltrow. "Sem zagovornica tega, da bi morale ženske poslušati sebe in postati intimne same s sabo. Čas je, da podremo stereotipe. Če ženska uživa v seksu, ni z njo nič narobe!"

Igralka v seriji tudi načenja nekatere boleče teme spolnih travm in skrivanje starih ran. "Osupljiv odstotek žensk v naši kulturi so doživele tako ali drugačno obliko travm. In to je nekaj, o čemer se moramo nujno pogovarjati, ker sicer lahko obtiči v vašem telesu."

Novo pri Goopu: Ogrevani vibrator in ojačevalec libida

Z znamko Goop se Paltrow kot nekakšna new age gurujka vse bolj pomika na področje spolnosti, naj si gre za vibratorje ali pa sveče z imeni, kot je "To ima vonj kot moja vagina".

Med zadnjimi tovrstnimi Goopovimi izdelki najdemo denimo prehranski dodatek, ki krepi libido, in ogrevani vibrator, oba ustvarjena za ženske, ki prevzemajo spolnost v svoje roke.

Paltrow upa predvsem, da bo nova serija "potiskala meje" in prinesla spremembe, celo njej. "Res me zanima lastno celjenje," pravi mama 17-letne Apple in 15-letnega Mosesa, ki ju ima z nekdanjim partnerjem Chrisom Martinom. "In upam, pa naj si bo s spolnostjo, prehrano ali meditacijo, da bomo vedno na čelu načenjanja zanimivih tem."

Seks, ljubezen & goop (Sex, Love & goop) je na Netflixu na voljo od četrtka.