James Corden kot voditelj The Late Late Showa. Foto: CBS
James Corden kot voditelj The Late Late Showa. Foto: CBS

Corden je pogodbo z oddajo, ki sodi pod okrilje CBS-a, podaljšal za leto dni, tako da bo zadnje epizode posnel pred poletjem 2023, na voditeljskem mestu pa bo takrat osem let in pol.

“Res je bila težka odločitev, da odidem, ker sem tako izjemno ponosen na to oddajo," je povedal Corden za Deadline. “Navdušen pa sem, da sem podaljšal pogodbo še za leto dni. Vedno sem mislil, da bom The Late Late Show vodil približno pet let, potem pa odšel naprej, a sem kar ostajal. O tem sem razmišljal dolgo, razmišljal, ali me morda čaka še ena pustolovščina več nekje.”

Corden je pogodbo s The Late Late Showom podpisal leta 2014, potem ko jo je devet let vodil Craig Ferguson. Sprva se je zdelo, da gre za malce nenavadno izbiro, a je Cordnu uspelo v oddajo, ki jo na CBS-u vrtijo ob 00.30, vdihniti svežo energijo, še posebej s segmenti, kot so Carpool Karaoke. Cordnove Carpool Karaoke z Adele imajo na YouTubu več kot 250 milijonov ogledov, tiste z One Direction pa 189 milijonov.

Corden bo The Late Late Show vodil osem let in pol. Foto: AP
Corden bo The Late Late Show vodil osem let in pol. Foto: AP

Odgovorni pri CBS-u so si močno želeli Cordna obdržati in so mu ponudili vse od triletne do dveletne pogodbe, nazadnje pa končali pri dodatnem letu dni. “Vodilni pri CBS-u so mi bili v neverjetno podporo in so bili zelo potrpežljivi z menoj, ko sem premišljeval, kaj storiti,” je povedal Corden.

“Pred sedmimi leti je James Corden prišel v ZDA in povzročil pravi vihar na televiziji, z izjemnim ustvarjalnim zanosom in občutkom za komedijo, ter povsem osvojil gledalce. Od Crosswalk the Musical do legendarnih Carpool Karaok in vseh drugih komičnih elementov ... James je resnično na novo spisal številne elemente formata večernih satiričnih oddaj," so sporočili iz CBS-a.

Bo zamenjal Ellen ali se vrnil v London?

Kdo bo zamenjal Cordna, ni znano, kot tudi ni znano, kam se bo preselil. Nekateri ugibajo, da bi lahko zamenjal Ellen DeGeneres, ki se sama v teh dneh poslavlja od svojega The Ellen Showa.

Že nekaj let se ugiba tudi, ali se bo voditelj vrnil v Veliko Britanijo, a Corden pravi, da ne on ne njegova družina odgovora na to (še) nimata. “To je nekaj, o čemer veliko razmišljamo in se pogovarjamo, a še nismo sprejeli odločitve. Rad živim tu (v Los Angelesu, op. a.). Rad imam vse, kar mi je dano. Moja družina in sam nikdar nismo jemali te neverjetne pustolovščine za samoumevno. Vsak dan se vozim po Sunsetu na delo in samo razmišljam o tem, kje je končal fant iz High Wycomba.”

Corden z ženo na zabavi Vanity Faira po letošnjih oskarjih. Foto: AP
Corden z ženo na zabavi Vanity Faira po letošnjih oskarjih. Foto: AP

Corden je pred objavo novice o svoji odločitvi sam obvestil svojo ekipo, za katero pravi, da so mu kot družina. "Iz spoštovanja do osebja sem jih želel obvestiti zdaj in jim položiti na dušo, da gremo lahko zdaj v to zadnje leto s popolnim navdušenjem, strastjo in ljubeznijo. Teh oddaj ne dela ena oseba. Imam veliko srečo, da delam z ljudmi, katerih talenti in darovi me vsak dan znova osupnejo.”

The Late Late Show je bila pod Cordnom ena bolj priljubljenih in gledanih večernih oddaj, a med pandemijo je ekipi resnično uspelo oddajo dvigniti na novo raven z edinstvenim formatom, ko so vanjo vključili celotno ekipo, s tem pa ustvarili eno najbolj posrečenih in spontanih dinamik na malih zaslonih.

Ker zaradi pandemičnih ukrepov niso imeli studijskega občinstva, so celotno oddajo izpeljali s sproščenim zabavljanjem Cordna s hišnim bendom, s scenaristi, kamermani, producenti oddaje in celo lučkarji. Koncept se je izkazal za tako uspešnega in med gledalci priljubljenega, da so ga obdržali tudi po vrnitvi gledalcev v studio.