Mlada Masaja živita v vasi Mindu Tulieni v vzhodni tanzanijski pokrajini Pwani. 26-letni Kili se vsak dan odpravi do ure oddaljenega mesta Lugoba, da lahko napolni svoj mobilni telefon, pripomoček, ki mu je prinesel nepričakovano slavo v Indiji.

Skupaj s 23-letno sestro Neemo oblečena v tradicionalna masajska oblačila sredi bujne tanzanijske narave v izvrstni hindijščini pojeta in plešeta na najbolj znane uspešnice Bollywooda.

V zadnjih nekaj mesecih so njuni videoposnetki na Instagramu in TikToku postali prava senzacija v Indiji. Njuna imitacija pesmi Raataan Lambiyan iz letošnjega bollywoodskega filma Shershaah je samo v nekaj dneh dosegla milijon ogledov, pri čemer so ju pohvalili tudi indijski filmski igralci in glasbeniki.

V njuni domači vasi večina prebivalcev nima niti pametnega telefona, zato se brat in sestra uspeha nista nadejala. "Ko sem videl količino ogledov in odzivov v Indiji, sem bil šokiran in navdušen," je Kili Paul povedal za BBC.

Paul se je v indijsko popkulturo zaljubil med šolanjem v tanzanijski prestolnici Dodoma, kjer je bil redna stranka kinodvoran, ki so vrtele bollywoodske filme. Hindijščine sicer še ne razume, a jo zna zato izvrstno oponašati.

TikTok namesto pastirstva

"Potrebujem samo nekaj dni, da se naučim besedila in vadim pesem. Pomen besedila izvem prek angleščine, da lahko v videoposnetkih vključim prave obrazne izraze," za BBC opisuje svoj delovni proces. Njegova tri leta mlajša sestra je bolj sramežljiva in sprva sploh ni hotela nastopati pred kamero, zdaj pa se je navadila na življenje pop zvezde.

V njihovo vas namreč vse pogosteje prihajajo reportažna vozila domačih medijskih hiš, saj sta tudi v Tanzaniji postala najbolj priljubljena uporabnika TikToka. "Moja družina se je sprva spraševala, zakaj pojem in plešem, namesto da bi pazil na krave. Zdaj počasi začenjajo razumeti, da počnem nekaj dobrega," pravi nepričakovana tanzanijska zvezda.