Kjer koli se pojavi, Rihanna s svojo pojavo in vedno do zadnje podrobnosti urejeno opravo (pa tudi s popolno postavo) navdušuje. Njena že kar znamenita irokeza je postala ena glavnih modnih smernic leta. Foto: EPA
Kjer koli se pojavi, Rihanna s svojo pojavo in vedno do zadnje podrobnosti urejeno opravo (pa tudi s popolno postavo) navdušuje. Njena že kar znamenita irokeza je postala ena glavnih modnih smernic leta. Foto: EPA
Opravljivka
Po Seksu v mestu so tv-junakinje mlajše generacije v dovršenih opravah in visokih petah prišle z elitne srednje šole na Manhattnu: Opravljivka postavlja modne smernice, mladi glavni zvezdnici Leighton Meester in Blake Lively pa sta postali pravi modni ikoni.
Carla Bruni in Michelle Obama
Modni prvi dami Carla Bruni in Michelle Obama sta vse leto navduševali s svojo eleganco. Foto: EPA

Pri reviji People so sestavili seznam najbolj modno ozaveščenih zvezdnic, vsaka je najbolj sijala na določenem področju: Kate Winslet je zaznamovala rdeče preproge, Michelle Obama je navdušila s svojim dostopnim slogom, najbolj elegantna nosečnica je bila Nicole Richie, v minikrilih najbolj prikupna Reese Witherspoon. Tudi v preprostih kavbojkah je odlično videti dolgonoga Cameron Diaz, v bikiniju so obline Kim Kardashian brez prave konkurence, v bleščicah pa se najbolj blešči kantripopzvezdnica Taylor Swift. S svojim uličnim slogom je modne strokovnjake navdušila Beyonce Knowles, barve je najbolje izbirala indijska lepotica Freida Pinto, sproščeni hipijevski slog pa je zaščitni znak Vanesse Hudgens.

Drzni Rihanna in Lady Gaga
A izboru najbolje oblečenih zvezdnic revije People je vsekakor treba dodati še nekaj imen ... Modni svet je - najprej s svojo drzno pričesko - najbolj pretresla karibska lepotica Rihanna, ki je s svojo odločitvijo za pobrito glavo ob straneh v kombinaciji z irokezo najprej povzročila zgražanje, nato pa so se v frizerske salone po vsem svetu začele zgrinjati množice deklet z njeno fotografijo kot vzorom. S svojo pojavo je pevka skoraj brez izjeme navduševala tudi na rdečih preprogah in drugih "zvezdniških shodih".

Pri drznemu slogu pa ne moremo mimo "prve dame" drznega, Lady Gaga, ki razburja tako s pričeskami kot z ekstravagantnimi obuvali in oblačili.

Po Seksu v mestu ... Opravljivka
Srednješolke kot modne ikone? Nobena tv-serija pred Seksom v mestu ali po njem ni bila tako modno ozaveščena kot Opravljivka. Glavni zvezdnici Leighton Meester in Blake Lively navdihujeta tako na tv-zaslonih kot na rdečih preprogah. Kljub rosni mladosti se tudi "v prostem času" odlično izogibata modnim spodrsljajem.

Letos je stilski preporod doživela tudi hollywoodska "veteranka" Drew Barrymore, ki jo navdušuje "chic retro" slog. Zahvaljujoč izjemnemu uspehu Neslavnih barab pa smo imeli v zadnjem letu veliko priložnosti za srečanja s prelestno Nemko Diane Kruger. Tudi mladi hollywoodski zvezdnici Anne Hathaway in Scarlett Johansson se še naprej redno pojavljata na seznamih najbolje oblečenih.

Trend britanskih "it" deklet
Kate Moss in Victoria Beckham nikakor nista edini modno ozaveščeni Britanki ... Tudi letos na seznamu najbolje oblečenih ostaja Sienna Miller, ki se odlično znajde tako "na ulici" kot na rdečih preprogah. Modni radar pa je začel zaznavati tudi predstavnice mlajše generacije ... Prva je Daisy Lowe, 20-letna hči nekdanjega vodje skupine Bush (in zdajšnjega moža Gwen Stefani) Gavina Rossdala in glasbenice in modne oblikovalke Pearl Lowe, ki ima bogate manekenske izkušnje, saj se s tovrstnim delom ukvarja že od drugega leta starosti.

Tu je še manekenka in voditeljica Alexa Chung (trenutno oddaje It's On with Alexa Chung), ki se je pred kratkim preselila v ZDA (skupaj s spremljevalcem Alexom Turnerjem, pevcem skupine Arctic Monkeys, živita v Brooklynu, op. p.), kar je karierna poteza, ki jo je utrdila kot svetovno stilsko ikono. Danes 25-letno Alexo, lepotico z azijsko-angleškimi koreninami - njen oče je Kitajec, mati pa Angležinja - iz Hampshira v Angliji - je na nekem glasbenem festivalu pred skoraj desetletjem odkril agent manekenske agencije Storm.

Se spomnite male Emme Watson v vlogi Hermione iz filmov o Harryju Potterju? Danes že odrasla igralka v kampanji za Burberry dokazuje, zakaj jo Britanci pozdravljajo kot vzhajajočo modno ikono. Pevka Lily Allen je z obema rokama zgrabila ponujeno priložnost, ki ji jo je dal Karl Lagerfeld. Sodelovala je v oglaševalski kampanji nove kolekcije Chanelovih torbic, oblikovala pa je tudi lastno linijo nakita.

Poleg Britank pa je modni svet zaznamovala tudi (vsaj ena) Francozinja: nekdanja supermanekenka, danes pa pevka in francoska prva dama Carla Bruni, ki jo je poleg modnega sveta opazil tudi filmar Woody Allen in jo povabil k sodelovanju.

Najbolj modne zvezdnice leta si oglejte v spodnji fotogaleriji.