Amanda se v svoji koži počuti dobro. Že večkrat jo je postavila na ogled, tokrat v namen boja proti krznu. Foto: EPA
Amanda se v svoji koži počuti dobro. Že večkrat jo je postavila na ogled, tokrat v namen boja proti krznu. Foto: EPA

Beardova je le nekaj ur po tem, ko so ji kitajske oblasti prepovedale prirediti tiskovno konferenco, na kateri je želela opozoriti na kruto ravnanje z živalmi pri izdelavi krzna, v Pekingu na ogled postavila svoje gole fotografije, s katerimi (predvsem ženske) poziva, naj krzna ne nosijo.

"Kar se dogaja, mi para srce"
26-letna nosilka zlate olimpijske medalje iz Aten, kjer so igre priredili leta 2004, ni obupala in se je namesto v hotelu, kjer bi moral biti shod, odločila za potezo na nekem drugem kraju - pred novinarji in TV-kamerami se je z oglasom, v katerem pozira gola, pojavila pred strogo varovano olimpijsko vasjo in povedala: "Kar se dogaja živalim, ko jim odrejo kožo s telesa, med tem, ko so še žive, mi para srce." Olimpijske igre naj bi bila odlična odskočna deska za širjenje informacij, je še dodala.

Predstavniki zveze Peta, s katerimi plavalka sodeluje, so prepoved tiskovne konference komentirali z besedami, da oblasti pač niso razumele, kaj imajo v načrtu, saj niso protestirali proti Kitajski, ampak so želeli izkazati sočutje do živali. Kot uradni razlog za prepoved so oblasti navedle ogrožanje varnosti.

Beardova je sicer krpice odvrgla že prej, ne le v dobro živali: med drugim se je razgaljena pojavila v moških revijah FHM, Sports Illustrated in Playboy.