So sploh lahko še krajše? Foto:
So sploh lahko še krajše? Foto:

Hlače iz džinsa, bombaža, potiskane ali svetleče, vse so še vedno "in" in predstavljajo kos oblačila, ki ne sme v vročem poletju manjkati v garderobi nobene ženske z dolgimi in vitkimi nogami.

Tega se seveda zavedajo tudi zvezdnice, ki se po hollywoodskih promenadah in na koncertih, nekatere pa tudi po rdeči preprogi, brez zadržkov sprehajajo v "krpici" oblačila, ki več zakriva, kot razkriva. Med znanimi so največje navdušenke nad vročimi hlačkami oz. "kratkimi" kratkimi hlačami Victoria Beckham, Lindsay Lohan, Jessica Simpson, Kate Moss, Hillary Duff in Pamela Anderson.

Modne smernice se ponavljajo
Vroče hlačke niso nov "izum". Pojavile so se v 60. letih prejšnjega stoletja. Prva jih je izdelala modna oblikovalka Rebecca Beeson, ki je občudovala dolge noge prijateljice, zato se je odločila iz nekaj krpic blaga oblikovati ta zapeljivi kos oblačila. Hlačke so priljubljenost ohranile do 70. let, ko si je košarkaško moštvo Philadelphia Phillies omislilo tudi plesalke, imenovane Hot Pants Patrol.

Vroče hlačke so sicer zares "vroče" le, če je notranji šiv na hlačnici dolg (kratek) največ pet centimetrov, kar je resnično kratko. V "razlagah" še piše, da je namen teh hlačk "poudariti žensko zadnjico in noge" in da jih je za zapeljiv, seksi videz najbolje kombinirati s temnimi najlonkami ali visokimi škornji.

A. P.

V spodnji galeriji si oglejte zvezdnice, ki si rade nadenejo vroče hlačke.