Anja Mlakar se je v družbi manekenk priklonila londonski modni srenji. Foto: Vogue.co.uk
Anja Mlakar se je v družbi manekenk priklonila londonski modni srenji. Foto: Vogue.co.uk
'Čiste linije, zamolkle barve in čutne silhuete,' se glasi opis njene kolekcije za naslednjo jesensko-zimsko sezono. Foto: Vogue.co.uk

Oblikovalka, ki je magistrirala na priznanem londonskem umetniškem kolidžu Central Saint Martins (tam se je kalil tudi pokojni velikan britanske mode Alexander McQueen) in ki smo jo na MMC-ju že podrobneje predstavili, je februarja lani na londonskem tednu mode predstavila svojo debitantsko kolekcijo Blue Tube in z njo navdušila modni svet.

Letos so se poleg Anje Mlakar pod okriljem pobude Vauxhall Fashion Scout's Ones To Watch predstavili še vzhajajoči oblikovalci Sara Bro-Jorgensen, Kirsty Ward in Tze Goh. Omenjeni Vauxhallov program ima velik ugled, ko gre za iskanje najbolj vročih novih talentov, njihova pozornost zagotavlja pozornost pomembnih mednarodnih kupcev in medijev.

Kolekcijo Anje Mlakar za jesen/zimo 2011/2012 si oglejte na spletni strani britanske izdaje revije Vogue.
Martyn Roberts, direktor VFS-ja, pravi, da mlade oblikovalce z veseljem podpirajo, jim pomagajo pri prvih modnih revijah in pri ustanavljanju uspešnih poslov. Z njihovo pomočjo so se, na primer, med zveneča oblikovalska imena uvrstili William Tempest, katerega oblačila nosita tudi Kate Moss in Victoria Beckham, do okolja prijazna znamka Prophetik in znamka BodyArm, na katero prisegata tudi Lily Allen in Florence Welch.

Kolekcijo Mlakarjeve za jesen/zimo 2011/2012 so v Londonu opisali kot "kolekcijo čistih linij, zamolklih barv in čutnih silhuet", njena oblačila naj bi izžarevala eleganco.