Pod krinko trdega raperja se skriva mehko srce - dobiček od prodaje superg, ki jih je Eminem oblikoval za Nike, bo šel v dobrodelne namene. Foto: EPA
Pod krinko trdega raperja se skriva mehko srce - dobiček od prodaje superg, ki jih je Eminem oblikoval za Nike, bo šel v dobrodelne namene. Foto: EPA
Nelly je delal z Reebokom, ki je zdaj del Adidasa, Eminem pa dela za Adidasovo konkurenco. Foto: EPA

Eminem je za Nike oblikoval osem modelov superg različnih modelov, med katerimi sta tudi legendarni Air Max '87 in precej mlajši model Air Max 360.

Vsakega izmed osmih Eminemovih modelov bodo izdelali le osem parov - skupaj torej 64 "Eminemovih najkic", ki jih bodo prodali na dražbah v Londonu, Parizu in Berlinu ter na e-bayu, začele pa se bodo 12. septembra.

Dobrodelni Eminem
Denar od prodaje bodo namenili Eminemovi fundaciji Marshall Mathers (Marshall Bruce Mathers III. je pravo ime tega "zloglasnega" 34-letnega raperja), ki dela z otroki in najstniki v Michiganu. Del denarja pa bo šel za ninemillion.org, kampanji, ki otrokom v begunskih taboriščih po vsem svetu prinaša izobraževalne in športne programe.

Eminem je na svoji spletni strani zapisal: "Vedno iščemo nove poti, kako zbrati denar in kako ljudem dati vedeti, kaj se dogaja po svetu. Ko je Nike to predlagal, sem seveda z veseljem izkoristil priložnost. Kdo ne bi hotel oblikovati njihovih superg? Če pa hkrati narediš še nekaj dobrega, še toliko bolje."

"Če zna Nelly, znam tudi jaz!"
Raper, ki je odraščal v divjih predmestjih Detroita, je torej še eden v vrsti zvezdnikov, ki bodo lahko stopili v "svoje superge". Gwen Stefani je superge narisala za blagovno znamko K-Swiss'Royal Elastics, raper Nelly pa za Reebok.