Julia bo prvi obraz Ferrejeve kolekcije za pomlad in poletje 2006. Foto: EPA
Julia bo prvi obraz Ferrejeve kolekcije za pomlad in poletje 2006. Foto: EPA
Gianfranco Ferre
Ferre je s svojo odločitvijo izjemno zadovoljen. Foto: EPA

Julia naj bi v teh dneh v Los Angelesu že posnela nekaj fotografij za Ferreja, na drugi strani fotografskega aparata bo stal Mario Testino, eden najbolj spoštovanih modnih fotografov.

V pogodbi, ki jo je Robertsova sklenila z modno hišo Gianfranca Ferreja, je zapisano, da Julia predstavlja Ferrejeva oblačila v Evropi in Aziji. V ZDA se oglasi z 38-letno igralko ne bodo pojavili.

Novica je v javnost prišla kmalu po tem, ko se je Julia Roberts znašla na vrhu seznama najbolje plačanih igralk.

Gianfranco Ferre je pojasnil, zakaj je izbral Julio: "Mislim, da je čas velikih muz minil. Navdih največkrat najdem v ženskah današnjega časa. A med njimi so nekatere, ki bolj ustrezajo moji predstavi o idealni ženski. Kot ženska in kot osebnost se Julia v mojih očeh popolnoma zlije z mojim idealom. Najbolj me navdušuje njena energičnost, a hkrati je tako mirna. Njen nasmeh je direkten in vabeč ter hkrati očarljivo sramežljiv. Ona je prava Ferrejeva ženska."

Oglasna kampanja z Robertsovo bo luč sveta ugledala februarja prihodnje leto.

Valentino se ne bi strinjal s Ferrejem
Valentino, italijanski modni veteran, se s Ferrejem verjetno ne bi strinjal, saj je septembra izjavil, da se današnje zvezde ne morejo primerjati z elegantnimi ikonami preteklosti. "Danes se Julia Roberts in Cameron Diaz po ulici sprehajata v trenirki, nepočesani in nenaličeni. Včasih si tako velike zvezde tega niso dovolile," je bil kritičen Valentino.