Svoboda, narava, preprostost, prvinskost - to so bile smernice zanimive modne revije. Foto: Janez Kotar
Svoboda, narava, preprostost, prvinskost - to so bile smernice zanimive modne revije. Foto: Janez Kotar
Alpake
Alpake veljajo za prave mojstre v pljuvanju. Foto: Janez Kotar

Nedelja, dan pred svetovnim dnem živali, je bila za osrednji slovenski živalski vrt prav poseben dan. Obiskovalci so lahko pozdravili novo pridobitev, vrsto južnoameriških kamel, imenovanih alpake, ki so si zvedavo ogledovale novo okolje.

Zatem pa so na modno stezo prišli manekeni in manekenke, ki so jih z mislijo na podobe iz živalskega sveta oblekli modni oblikovalci Denis Strnad, Jessica Jagec in Jana Koteska. Jagčeva, ki se je podpisala pod svojo kolekcijo Glam of Nature, je dejala, da so živali navdih, ki nikoli ne zmanjka, in so nasprotje vsakdanjemu stresnemu življenju in prenatrpanemu urniku.

Savana, Antarktika, pavi ...
"Za kolekcijo sem si zadala cilj, da predstavim živali na abstrakten, a glamurozen način. Izbrala sem barvno paleto, ki sem jo črpala iz savane, snežno belih površin Antarktike in lepote pisanih, elegantnih pavov. Z oblekami sem želela povzeti čarobnost narave in jo prikazati v vsej svoji lepoti. Kolekcija vključuje vse od nosljivih do večernih kosov. Temelji na principu kontrastov med trdimi in padajočimi mehkimi materiali. Med gubami in gladko površino. Med lepoto narave in prenasičenostjo mestnega življenja," je dejala Jessica Jagec.

Strnad pa se je posvetil predvsem koži. "Včasih gladka, ujeta v luske, spet drugič prepletena z nizom dlak ali perja, daje vedno pečat s svojo unikatnostjo barv in vzorcev. Z dotikom, barvo in kroji ter izbranimi naravnimi materiali sem skušal ujeti delček te celovite strukture in jo prenesti na sodobnega, čustveno odraslega moškega, ki si želi v sebi prebuditi prvinskost in pristnost."

Po reviji so se oblačila tudi prodajala, dogajanje pa so z glasbenimi vložki popestrili Tinkara Kovač, Pika Božič, 4play.