Z manekenstvom se ukvarja že od svojega 16. leta, torej pet let. Foto: EPA
Z manekenstvom se ukvarja že od svojega 16. leta, torej pet let. Foto: EPA

Ne samo, da ji v naročje padajo velike pogodbe, npr. s Chanelom iz leta 2011, ko se je postavila pred fotografski objektiv samega Karla Lagerfelda, ali najnovejša z modno hišo Cavalli za njihov novi parfum, vedno pogosteje jo je mogoče videti tudi na največjih modnih revijah. Te dni je pozornost modne srenje znova pritegnila na Tednu mode v Avstraliji, kjer se je po modni stezi sprehodila v kreacijah modne hiše Camilla.

Po maminih in sestrinih stopinjah v modni svet
Jasno pa je, da njen uspeh ni le posledica slavnih staršev in sestre Lizzie, ki je ravno tako doma v modnih vodah (čeprav povezave zagotovo ne škodijo), saj njeno nadarjenost in svojevrstno lepoto hvalijo vsi. Že pri rosnih 16 letih je podpisala pogodbo z agencijo Independent Models. Prva jo je opazila vplivna Vivienne Westwood (ta jo je lani izbrala tudi za obraz svoje jesenske kolekcije nakita), jo oblečeno v svoje kreacije poslala na modno brv in njena pot navzgor se je začela.

Čeprav je za manekenko precej majhna, saj v višino meri "le" 170 centimetrov, in med njenimi prednjimi zobmi zeva opazen razmik, je že pred leti dobila delo obraza za kavbojke Hudson (pred dvema letoma je zanje oblikovala tudi linijo s svojim podpisom), s čimer se je njen bančni račun okrepil za okrogel milijon dolarjev. Sledil je še uspeh na podelitvi britanskih modnih nagrad leta 2009, ko so jo izbrali za model leta.

Na številnih naslovnicah
V zadnjih nekaj letih so jo opazili tudi številni modni uredniki in ji kot za stavo ponujali fotografiranja za naslovnice različnih vplivnih modnih revij, kot so Vogue, Harper's Bazaar in Elle. Med svoje najnovejše uspehe si lahko šteje pogodbo s H & M (postala je obraz njihove kampanje za pomlad 2013 z naslovom Rock & Roll Mansion), delala je za Versaceja, že omenjeni Chanel in Rimmel.

A kljub hitro vzpenjajoči se manekenski karieri ima 21-letna mladenka še vedno čas za svoj najljubši konjiček - fotografiranje. Leta 2009 je celo posnela serijo avtoportretov, ki so pozneje krasili naslovnice revije i-D Magazine.

Nekaj fotografij Angležinje (nekaj časa je živela v Los Angelesu, a se je kmalu preselila nazaj domov s pojasnilkom, da je preveč pogrešala mamo in svoje pse) si lahko ogledate v galeriji spodaj.