Rick je zvezdnik oglaševalske kampanje znamke Thierry Mugler za jesen/zimo 2011. Foto: EPA
Rick je zvezdnik oglaševalske kampanje znamke Thierry Mugler za jesen/zimo 2011. Foto: EPA
Na modni reviji znamke Ausländer v Riu je Genest zasenčil feminilnega kolega Andreja Pejića. Foto: EPA

Po modni brvi na brazilskem modnem dogodku Fashion Rio 2011 v Riu de Janeiru se je sprehodil tudi Rick, ki mu je uspelo pritegniti še več pozornosti kot Andrej Pejić, slavni srbsko-avstralski lepotec, ki ga zlahka zamenjate za lepotico.

Rickovo spletno stran, na kateri se predstavlja kot Rico The Zombie, najdete tukaj.
Genest je odraščal v predmestju Montreala in naj bi si prvo tetovažo omislil pri 16 letih, pri 21 pa je spoznal umetnika tetoviranja Franka Lewisa, ki je poskrbel za večino poslikav na Rickovem telesu. Za omenjene tetovaže je Rick zapravil že na tisoče dolarjev, zamislil si je, da pripovedujejo zgodbo o človeškem telesu kot razpadajočem truplu, bile pa naj bi tudi poklon grozljivkam, ki so, ne ravno presenetljivo, njegova najljubša filmska zvrst.

Na montrealskem "umetniškem prizorišču undergrounda" je Rick hitro postal prepoznaven, a se je moral bojevati za preživetje in baje končal celo na ulici. Nato pa ga je rešil Facebook. 5. marca lani se je namreč na omenjenem družabnem omrežju pojavila stran, posvečena njegovim nenavadnim telesnim poslikavam, kjer ima trenutno že več kot milijon in pol oboževalcev.

Ricka je po zaslugi Facebooka odkril modni guru Lady Gage Nicola Formichetti, tudi kreativni vodja znamke Thierry Mugler, ki je mladeniča povabil k sodelovanju v oglaševalski kampanji omenjene znamke. Rick je nastopil tudi na modni reviji ženske kolekcije za jesen/zimo 2011 skupaj z Lada Gago in ga je mogoče videti v njenem videospotu za pesem Born This Way. Prav njegov videz je Gago navdahnil za ličenje v enem izmed prizorov v tem spotu.

Hiter vzpon do slave je presenetil tudi Ricka samega, po Muglerjevi modni reviji v Parizu je za WWD povedal, da je imel izjemno srečo. Sebe opisuje kot "seksualnega performerja", rad ima "freakshowe" in obvlada tudi ležanje na žebljih, kot lahko vidite v zadnjem izmed priloženih videov. V pogovoru za Grazio pa je mladenič z nežnim glasom dejal: "Ko sem bil otrok, sem se zaljubil v zombije in si želel postati eden izmed njih. Temu sem se lahko najbolj približal s tetovažami. Tako sem se jih že navadil, da jih sploh ne opazim več."

V galeriji si oglejte fotografije z Rickovega nastopa v Riu, iz oglaševalske kampanje za znamko Thierry Mugler in iz editoriala v japonski izdaji revije Vogue Hommes (za fotografskim objektivom je stal Mariano Vivanco, styling pa je delo Nicole Formichettija).