Zaradi pogodb z znamkami Wonderbra, Guess? in Victoria's Secret sta obraz in telo Herzigove prepoznavna skoraj vsakomur. Foto: Wonderbra
Zaradi pogodb z znamkami Wonderbra, Guess? in Victoria's Secret sta obraz in telo Herzigove prepoznavna skoraj vsakomur. Foto: Wonderbra
Eva Herzigova in Gregorio Marsiaj
Herzigova je bila v 90. letih nekaj časa poročena z bobnarjem skupine Bon Jovi, Ticom Torresom. Zdaj je srečna z italijanskim poslovnežem Gregoriem Marsiajem, s katerim imata sina Georgea. Foto: EPA

Herzigova, gotovo najuspešnejša češka supermanekenka, se je poleg manekenstva v zadnjih dveh desetletjih ukvarjala še z marsičim drugim, zdaj pa je v Parizu predstavila svojo prvo kolekcijo za francosko oblačilno znamko Etam, ki bo nosila ime Eva Herzigova, Un, Deux, Trois (ena, dve, tri v slovenščini).

"To so obleke, ki bi jih z veseljem nosila na dobrem prvem zmenku. Zavedam se, da nisem modna oblikovalka, a mislim, da imam zaradi izkušenj z opazovanjem in nošenjem krasnih oblek dober občutek, kaj bi ženske rade nosile," je v intervjuju povedala 37-letna lepotica.

In kakšen bi bil Evin idealen zmenek, na katerem bi nosila oblačila iz te kolekcije? "Oh, večer bi začela na operni predstavi v Scali ali na kakšni rdeči preprogi, saj v takšnem svetu živim, nato bi šla na pijačo ali na ples v lepi zasebni hiši, nato pa, če bi šlo vse dobro, bi šla nazaj k meni domov!"

"Za žensko, ki je ni sram pokazati se"
Kolekcija je po mnenju modnih strokovnjakov, čeprav ne postavlja ravno novih mejnikov, "dobro premišljen srednjeevropski pogled na francoski romanticizem": vključuje različno paleto kosov - od dobro krojenih belih kostimov do plaščev in očarljivih svilenih bluz.

"Namenjena je ženski, ki je ni sram pokazati se," pravi Herzigova, za katero je to drugi poskus v modnem oblikovanju. Pred šestimi leti je oblikovala pet kolekcij kopalk, ki so bile sicer dobro sprejete, a je zaradi pomanjkanja finančne podpore projekt pozneje opustila. "Ravno sem postala mama mojemu fantku Georgeu, tako da je bil poklic manekenke, mame in poslovne ženske naenkrat pač preveč," je pojasnila za FWD.

In nato se je pojavil Laurent Milchior, čigar družina upravlja z donosnim podjetjem Etam, ki je pred kratkim "sponzoriral" tudi kolekcijo spodnjega perila ruske supermanekenke Natalie Vodianove. Milchior je o Herzigovi povedal: "Idealna oblikovalka je, saj ima izjemne izkušnje z nošenjem mode, hkrati pa je odlična predstavnica naše znamke. Pričakujemo velike stvari." Kolekcija bo na prodaj v več sto butikih podjetja.

V fotogaleriji si oglejte nekaj podob lepe češke supermanekenke.