55. obletnico obstoja je Lisca zaznamovala z malce drugačno linijo spodnjega perila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
55. obletnico obstoja je Lisca zaznamovala z malce drugačno linijo spodnjega perila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Vizualna ekstaza se je tokrat začela z modrimi reflektorskimi lučmi, krajšim uvodom dveh plesalcev, modno revijo pa je s suverenim nastopom odprla Iris Mulej, predstavnica Lisce.

Modno popotovanje se je začelo s kolekcijo Lisca Selection, ki sta jo zaznamovali nedolžnost prosojnosti in dramatičen videz laserskih trakov. Damski modeli perila Lisca Fashion so bili začinjeni s čutnim vezenjem pomladnih lističev in ženstvenim plisejem v beli, zeleni in koralni barvi. Trendovske spogledljivke v perilu Cheek by Lisca pa so žarele v romantičnih odtenkih ciklame, trobentic in zelene rose.

Po perilu še kopalke
S kopalkami Cheek by Lisca je sledilo modno spogledovanje z modo pin-up in retro vzorci z mornarskim pridihom. Popotovanje se je nadaljevalo na morski obali z glamuroznimi in elegantnimi Liscinimi kopalkami drznih linij – s prefinjenimi kristali v barvi smaragdov in v grafičnih potiskih, ki nas bodo popeljali na afriško celino.

Vrhunec dogajanja so bili ekskluzivni modeli linije Prestige, ki jih je Liscina oblikovalka Suzana Gorišek zasnovala posebej za to priložnost. Žlahtni materiali, drzni izrezi in ženstvena ekstavaganca – perje z bleščicami, srebrno zlata čipka, saten in imitacija usnja bodo tokrat združili prestiž, dramatičnost in fatalnost.

Priložnost, da se zbere družabna elita
Ob svojem 55. rojstnem dnevu je Lisca privabila v Unionsko dvorano številne funkcionarje, politike in seveda tudi druge nepogrešljive stalnice domačih družabnih dogodkov. Modnemu popotovanju so se tako med drugim prepustili podjetnik Janez Škrabec z ženo Sonjo, poslanca Zmago Jelinčič – Plemeniti in Andrej Vizjak s soprogama, nekdanji mister Slovenije Peter Klinc ter pevki Alenka Gotar in Manca Špik.

Ti so pospremili sprehode znanih slovenskih in hrvaških lepotic – Iris Mulej, Natalijo Osolnik, Niko Globokar, Nadiyo Bychkovo, Tino Katanić, Anteo Kodžoman in druge. Največ aplavza in pogledov sta v nekaj manj kot uro dolgi prireditvi poželi Nadiya in Iris. Po končani reviji se je družabno dogajanje preselilo v sosedno sobo, kjer je zbrane čakala pogostitev.

Več pa si lahko ogledate v galeriji spodaj.