Valjanje 'na nivoju', v več tisoč evrov vrednih oblekicah. Chanel se je tokrat odločil za pridih podeželja. Foto: Reuters
Valjanje 'na nivoju', v več tisoč evrov vrednih oblekicah. Chanel se je tokrat odločil za pridih podeželja. Foto: Reuters

Karl Lagerfeld kot glavni oblikovalec je znova zadel v polno, saj obiskovalcev predstavitve Chanelove kolekcije za pomlad/poletje leta 2010 ni pustil ravnodušnih ne z oblekami, še manj pa z izbiro kulise. Pariški teden mode je tako doživel pravi zasuk v preprosti podeželski utrip, ki ga je Lagerfeld povzel s tremi besedami: "Nazaj k naravi!"

Maria Antoinetta kot njegova "muza"
Navdih za tokratno kolekcijo francoskega modnega velikana je nemški oblikovalec našel v podobi Marie Antoinette kot pastirice in svoji dolgoletni ljubezni do vsega podeželskega, kar je pomenilo tudi, da so se manekenke razposajeno valjale po kopicah sena in se posipale z njim.

Hoja v visokih petkah
A ne v kakršnih koli zdelanih, zguljenih oblekah "za doma", pač pa v najnovejših Chanelovih "cukrčkih". Prevladovali sta črna in bež barva, veliko je bilo volančkov, kratkih krilc, pumparic, svile. Lagerfeld ni pozabil niti na detajle in manekenkam v lase dodal nekaj travnatih bilk in sena. Scena je bila dodelana do zadnje malenkosti, imitacija skednja je bila popolna.

Po "kmečko" je bilo poskrbljeno tudi za obiskovalce, med katerimi sta bila tudi ameriški pevec Prince in nemški supermodel Claudia Schiffer, saj so sedeli na lesenih klopeh. Za glasbeni predah je poskrbela britanska zvezdnica Lily Allen.