Adriana je tokrat prvič pozirala za Donno Karan. Foto: EPA
Adriana je tokrat prvič pozirala za Donno Karan. Foto: EPA

Burne odzive je povzročila fotografija, na kateri v ospredju pozira lepa Adriana, v senci v ozadju pa sta dva mlada Haitijca. Kritiki so jo označili za rasistično, saj naj bi poudarjala kontrast med tamkajšnjima moškima in glamurozno manekenko, med revščino in dragimi znamkami oblačil.

Nekatere je zmotilo tudi dejstvo, da sta moška postavljena v ozadje in senco, ter da sta tako videti še bolj temna v primerjavi z manekenko. Druge pa oster pogled manekenke in prestrašena pogleda Haitijcev, kar naj bi nakazovalo na to, da med ustvarjalci ni sočutja, poroča International Business Times.

V sporočilu za javnost, ki ga je modna oblikovalka izdala pred omenjenimi obtožbami, je zapisano, da je Haiti izbrala, ker je ravno tam dobila ustvarjalni navdih. Osnovala je tudi humanitarno organizacijo Hope Help & Rebuild Haiti, ki zagotavlja pomoč opustošeni državi in izjavila, da je ozaveščanje javnosti o težavah Haitija postalo njena osebna strast.

Vendar pa številni menijo, da je Donna Karan s svojo kampanjo izbrala napačen način, da bi pozornost usmerila na težave Haitija. Fotografijo si lahko ogledate tukaj in presodite sami.