Kate velja za pravo modno ikono. Foto: EPA
Kate velja za pravo modno ikono. Foto: EPA

Suhljata Britanka se je pojavila na toliko naslovnicah revij, da jih nihče ne šteje več, posnela obilico oglasov, oblikovala modne kolekcije s svojim podpisom za podjetje Topshop, ustvarila šest dišav in izdelala torbice za znamko Longchamp.

Zdaj se je 36-letnica v pogovoru za revijo Company razgovorila o mladem rodu: "Mislim, da bi lahko dekletom razkrila skrivnost ali dve o umetnosti življenja modela. Morda bi lahko celo odprla šolo za manekenke. Oddaja Britain's Next Top Model odlično pokaže, kako krut in ponižujoč je lahko ta svet."

Postati moraš nekdo drug
Sama je sicer prepričana, da bistvo uspeha ni v različnih pozah in našobljenih ustnicah: "Mislim, da je najpomembneje to, da imaš občutek za umetnost, hkrati pa si moraš v glavo vbiti, da ne gre zate, da se pred fotoaparatom preleviš v nekoga drugega. Samo tako lahko prepričljivo odigraš vse vloge."

Britanka še vedno ostaja zelo samokritična: "Sem precej nizka in popolnoma nesorazmerna - ne tako kot tiste popolne, čudovite Brazilke. A ključ je v tem, da znaš svoje pomanjkljivosti skriti oziroma jih narediti za močne točke. Če ti uspe to, si zmagal."