Za vlogo modne oblikovalke naj bi supermanekenki pri Topshopu plačali kar tri milijone funtov. Foto: Topshop
Za vlogo modne oblikovalke naj bi supermanekenki pri Topshopu plačali kar tri milijone funtov. Foto: Topshop
Iz kolekcije Kate Moss za Topshop
Kate je po svojih besedah oblikovala takšne kose, kot jih nosi sama. Seveda ni pozabila niti na (male črne) oblekice in oprijete kavbojke. Foto: Topshop

Linija oblačil supermanekenke, ki gre v londonski trgovini Topshop za med, v New Yorku pa je naletela na mlačen odziv modnih poznavalcev, je v Parizu doživela nepričakovan uspeh. V sredo ob 11.00 so v Franciji začeli kolekcijo prodajati ekskluzivno v pariški modni blagovnici Colette in že uro pred odprtjem trgovine se je pred trgovino na ulici St. Honore nabralo na stotine radovednežev. Do 13. ure so v trgovini ostali le še par majcenih rdečih kavbojk, obleka na lutki in dve opravi v izložbi prestižne trgovine.

Kreativna direktorica in lastnica trgovine Colette Sarah Lerfel je navdušena povedala: "Prodali smo vse, kar nam je uspelo dobiti od trgovine Topshop. Pošiljke bodo še in vse, kar bo prispelo, bomo takoj prodali." Pri Colette so vsakemu kupcu dovolili kupiti največ tri kose, kar je pri nekaterih vzbudilo veliko razočaranje (v Londonu so nakupe omejili na pet kosov).

Kot sprehod po Katini garderobni omari
Mossova je sicer uradno svojo kolekcijo predstavila v torek v londonski "domači" trgovini Topshop na ulici Oxford Circus. Kate se je ob tej priložnosti prelevila tudi v lutko v izložbi, v Pariz pa je ni bilo. Lerfelova je povedala: "Kolekcija je to, kar je obljubljala. Bila naj bi kot sprehod po Katini garderobni omari, in to tudi je, zato ji ljudje verjamejo." Rekla je, da bi kot prodajno uspešnico težko izpostavila posamezne kose, saj so že prvi dan prodali skoraj vse. Posebej veliko povpraševanje je bilo po mali črni oblekici, rebrastih bombažnih spodnjih majicah in črtastih oblekah s pripadajočimi jopiči.

Kolekcijo Kate Moss za Topshop bodo te dni začeli prodajati tudi v Milanu in New Yorku, kupci po vsem svetu pa si jo lahko naročijo prek spleta na domači strani verige Topshop. Po poročanju britanskih medijev naj bi lastnik imperija Topshop Phillip Green Mossovi za oblikovanje kolekcije plačal tri milijone funtov, kar je bila, po povpraševanju sodeč, donosna poslovna poteza.