Dekleta iz Seksa v mestu so nad Patricijinimi stilskimi idejami navdušena. Foto: Reuters
Dekleta iz Seksa v mestu so nad Patricijinimi stilskimi idejami navdušena. Foto: Reuters
Patricia Field
Patricia Field, dama, ki je poskrbela za to, da so dekleta iz serije Seks v mestu postala modne ikone.

Patricia je leta 1995 med snemanjem filma spoznala igralko Sarah Jessico Parker in dami sta postali dobri prijateljici. Ko so Parkerjevi leta 1998 ponudili vlogo Carrie v seriji Seks v mestu, je natanko vedela, katero ime naj predlaga za oddelek kostumografije. Fieldova je priložnost zgrabila z obema rokama in tako se je začela zgodba o modni uspešnici malih zaslonov.

Patricia je bila tista, ki je Carrie nadela znamenito ogrlico z njenim imenom in ustvarila ljubezen do čevljev Manola Blahnika, za svoje stilistične poteze pa je prejela tudi številne nagrade.

Vsesplošno navdušenje
Nad Patricijinim delom pa ni navdušena le njena prijateljica Sarah Jessica, ampak tudi preostale soigralke. "Delo s Pat je pravo ustvarjalno doživetje," pravi Kim Cattrall, ki igra Samantho. "Ko si stopil v njeno garderobo, so te osupnile vse te številne torbice in čevlji, ki jih takrat še nisi mogel najti v nobeni trgovini," se navdušuje Kirsten Davis, ki igra Charlotte.

Čeprav so leta 2004 končali snemanje serije, Patricia ni počivala na lovorikah. Leta 2006 je bila z oblačenjem igralcev v filmu Hudičevka v Pradi nominirana za oskarja. Uspeh pa ji ni stopil v glavo in še naprej je vodila svoj newyorški butik ter oblikovala za lastno modno linijo House of Field.

Za zdaj kaže na modni uspeh
Nato pa so se producenti Seksa v mestu odločili, da bodo po uspešni seriji posneli še film in povsem samoumevno je bilo, da bo tudi Patricia spet del ekipe. Stilistka pa priznava, da vrnitev ni bila prav lahka. "Najbolj me je skrbel ta štiriletni premor v zgodbi. V tem, kako so dekleta videti zdaj, mora obstajati nekakšna logika. Ta dekleta so namreč postala del vsake dnevne sobe in vedela sem, da bodo oboževalci pozorno spremljali vsako podrobnost. Tudi (in morda še posebno) glede oblačil," je dejala. V javnost so že pricurljale fotografije s snemanja in modni strokovnjaki se strinjajo, da je moda v filmu videti bolje kot kdaj koli prej.