iPod si zasluži le najboljše, tudi prav posebni varni žep na kavbojkah. Foto: EPA
iPod si zasluži le najboljše, tudi prav posebni varni žep na kavbojkah. Foto: EPA
Polje bombaža
Polja bombaža običajno močno obremenjujejo okolje, zato je organsko pridelan bombaž dobra novica za planet in Levi's, ki si obeta dobro prodajo organskih kavbojk. Foto: EPA

Levi's je pred kratkim namreč kupcem ponudil nov model kavbojk, ki jih opisujejo kot "visokotehnološke" - so klasične kavbojke, katerih največja posebnost je prostor oziroma žep za iPod.

Kavbojke, ki so del Levisove linije Red Wire, prihajajo v dveh različicah. Moški model se imenuje DLX ("deluxe technology"), zanj pa je treba odšteti tristo dolarjev. Nekoliko cenejši pa je ženski model Basic.

Napravica desetletja bo na varnem
In kaj je skrivnost "iPod žepa"? Oblikovan je tako, da ublaži morebitne udarce, ki bi napravico lahko poškodovali. Ob nakupu kavbojk pa kupci dobijo tudi slušalke. Vrvica za slušalke je narejena tako, da se ne more zavozlati. A to seveda še ni vse: v kavbojke bo všit nekakšen daljinski upravljalnik, s katerim je mogoče iPodu sporočiti nekatere osnovne ukaze. Pri Levi'su so povedali, da so DLX in Basic "preprosto morali oblikovati", če so hoteli ostati v koraku s časom, iPod pa je po njihovem mnenju "napravica desetletja".

Za tiste, ki jih skrbi usoda Zemlje
Levi's pa za letošnjo jesen pripravlja še eno novost, ki se je bodo razveselili "zeleni" ljubitelji kavbojk. To bodo "organske kavbojke", ki bodo izdelane iz organsko pridelanega bombaža. Moški in ženski ekološki modeli bodo prepoznavni po besedici "eco", že novembra pa bodo na prodaj v ZDA.

Izumitelji ne smejo počivati na lovorikah slave
"Mi smo izumitelji džinsa in za nas je res pomembno, da še naprej izumljamo in postavljamo nove smernice," pravijo pri Levi'su. "Kupci, ki bodo kupili organske kavbojke, bodo ubili dve muhi na en mah. So modne, še pomembneje pa je, da je bilo okolju narejeno manj škode, saj je bombaž pridelan na sonaraven način," so dodali.