Alexander McQueen je bil do leta 2001 glavni oblikovalec pri francoski modni hiši 
Givenchy. Foto: EPA
Alexander McQueen je bil do leta 2001 glavni oblikovalec pri francoski modni hiši Givenchy. Foto: EPA

McQueen je predstavitve kolekcij svoje modne hiše leta 2001 "preselil" v francosko prestolnico, že naslednje leto pa namerava kreacije nove linije McQ spet predstavljati v Londonu. Pričakujmo nepričakovano, so McQueenovo vrnitev komentirali v londonskih modnih krogih.

37-letni oblikovalec je o oblačilih McQ povedal: "Imela bodo vse elemente 'pravega McQueena', a hkrati bo veliko novega. Na neki način me zelo vleče v visoko modo, po drugi strani pa ljubim ulično modo. Navdih velikokrat najdem v kinematografiji, obožujem 'road movieje', kot sta Buffalo '66 in Paris, Teksas, poslušam londonske glasbene skupine - gotika in rockabilly sta moja stvar. Tu so moje korenine," je o svojem ustvarjanju povedal Britanec in poudaril, da parfuma McQ nikoli ne bo zmešal: "Mislim, da se tisti, ki nosijo oblačila McQ, ne parfumirajo, ampak dišijo po najljubšem pubu ali potu."

Britanski poznavalci pa so si edini, da bo modna linija McQ takoj postala kultna. Alexander McQueen je bil do leta 2001 glavni oblikovalec pri francoski modni hiši Givenchy.