Nemški politiki se sredi Berlina javnosti predstavljajo v malce drugačni podobi kot po navadi - v spodnjem perilu. Foto: Bruno Banani
Nemški politiki se sredi Berlina javnosti predstavljajo v malce drugačni podobi kot po navadi - v spodnjem perilu. Foto: Bruno Banani
Angela Merkel
Nemška kanclerka je aprila lani javnost presenetila z razkritjem svojega bujnega dekolteja. Foto: EPA

Nemška kanclerka je bila namreč na fotografiji pomanjkljivo oblečena. Sto kvadratnih metrov velika fotografija na pol gole Merklove, ki nosi le modrček in spodnjice, je sicer del oglaševalske kampanje nekega proizvajalca spodnjega perila.

"Država potrebuje novo spodnje perilo"
Slogan omenjene kampanje se glasi "Država potrebuje novo spodnje perilo", oglaševalci pa obljubljajo, da bodo vsi, ki bodo svoje staro spodnje perilo zamenjali za novo, dobili pet evrov popusta pri nakupu novega.

Elektronski oglas na prometnem križišču v srcu nekdanjega Zahodnega Belina je povzročil pravo zmedo na ulicah in se znašel na naslovnicah tamkajšnjih časopisov. Množice ljudi so podobo polgole kanclerke lovile v objektive fotoapartov in prenosnih telefonov.

Kanclerkin slog ves čas pod drobnogledom
Merklova (še) ni spregovorila o tovrstni uporabi njene podobe. Kot je znano, 54-letno kanclerko pogosto kritizirajo zaradi modnih izborov - njene pričeske in oblačila so ves čas pod drobnogledom. Lani, na primer, je svet presenetila z izbiro globoko izrezane toalete na odprtju operne hiše v Oslu.

Za Merklovo se bodo v oglaševalski kampanji spodnjega perila zvrstili še drugi člani nemške politične elite, med drugim zunanji minister Frank-Walter Steinmeier, ki meri na stolček Merklove na septembrskih volitvah.

A. K.