Kino Šiška se bo že drugo leto zapored spremenil v modno srce Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Kino Šiška se bo že drugo leto zapored spremenil v modno srce Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Fashion Week je tudi letos pritegnil številne znane obraze. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prvi dan bo vrhunec doživel z modno revijo ob 20.30, na kateri se bodo predstavile znamke AlmiraSadar, Draž Pletenine, Tanja Zorn, Farandula, Niti Niti, Katja Magister in Akultura, razglasili pa bodo tudi zmagovalca natečaja Elle stilist. Sledila bo večerna zabava.
Do srede se bodo manekenke in manekeni po modni brvi sprehodili v kreacijah več kot 30 slovenskih znamk, oblikovalci bodo predstavili svoje zamisli za pomlad 2013. Na modnih revijah so organizatorji zagotovili sedeže predvsem kupcem, urednikom, novinarjem in blogarjem. Seveda bo na vseh tudi MMC, tako da si boste že v torek lahko ogledali prve fotografske utrinke z dogodka.
Vse dogajanje v Kinu Šiška pa lahko spremljate prek prenosa v živo na uradni strani Philips Fashion Weeka. V torek, na primer, bo za ogled gotovo zanimiva okrogla miza z naslovom Moda v 140 znakih, na kateri bo govora o sodobnem komuniciranju blagovnih znamk.
Od predavanj do Goldierocks
Sledili bosta modni reviji, ob 18.00 bodo svoje kolekcije za pomlad in poletje 2013 predstavili Maja Štamol, Miro Misljen, Simona Lampe, Mojca Celin, Alice Bossman, Eber krznarstvo in Maja Ferme Fashion. Ob 20.30 bodo na vrsti Nelizabeta, Nioka, Nena Florjančič, Dajana Ljubičič, Ana Jelinič, Aleksandra Brlan in Sofia Nogard. Po koncu revij bo spet čas za zabavo.

V sredo boste ob 11.00 lahko poslušali predavanje mojstrov pričeske Matjaža Šiške in ličenja Einat Dan o ekstremnih videzih svetovnih modnih revij, ob 17.00 pa bo na sporedu pogovor z britansko didžejko Goldierocks, voditeljico oddaje Selector na Radiu Terminal, ki je uradni radio tretjega Philips Fashion Weeka.

Sklepni modni reviji bosta poligon za predstavitev oblikovalcev in znamk Eric Matyash, Anđela Lukanović, Petja Zorec, m*faganel, Ivan Rocco, JSP, Marta Vodeb, Garevski, NatasaHrupic, Sanija Reja Aske in Peter Movrin.

Več podrobnosti o programu najdete na uradni spletni strani dogodka.

A. K.