'Uggice' ali njihovi ponaredki so zadnja leta zavladali ulicam mest po vsem svetu. Foto: EPA
'Uggice' ali njihovi ponaredki so zadnja leta zavladali ulicam mest po vsem svetu. Foto: EPA
Med slavne zveste privrženke 'haremkam' spada tudi Gwen Stefani. Foto: EPA
Le kaj se skriva za temi velikimi temnimi očali? Foto: EPA

Tako je vsaj pred časom pokazala anketa na spletni strani MSN, v kateri so moški s prstom pokazali na devet pri ženskah priljubljenih oblačilnih kosov ali modnih dodatkov, ki "močnejši spol" odbijajo.

O tem, kaj moškim na ženskah ni všeč, je v svojem blogu pisala tudi Petra Windschnurer, modna in lepotna urednica pri slovenski izdaji revije Elle. Mi pa povzemamo prispevek Liz Jones iz Daily Maila, v katerem je opisala smernice, ki moških nikakor ne navdušujejo.

"Haremke"
Pred nekaj leti so se v njih po brvi sprehodile suhljate manekenke na modni reviji Yvesa Saint Laurenta, zdaj pa jih najdemo že v vsaki trgovini dostopne ulične mode. Da nešteto različic, ki jih ponujajo v trgovinah z "azijskim blagom", niti ne omenjamo. Moškim pa niso všeč, ker so ženske v njih menda videti, "kot da bi se podelale", hkrati pa ne morejo občudovati ne njihovih nog ali zadnje plati, temveč le zgubano blago. Diši po šovinizmu? Malce pa res.

Kombinezoni
Kombinezoni so bili uspešnica preteklih poletij, poleg tega, da ne laskajo prav vsaki (no, skoraj nobeni) postavi, pa otežijo tudi vsak izlet na stranišče. V njih so ženske menda videti "brezoblične". Kot je povedal neki anketiranec, so "tipičen kos, ki ga ženske oblečejo zaradi drugih žensk". "V najboljšem primeru si videti kot malček, v najslabšem pa kot moja mama v 70. letih," je dodal.

"Uggice"
To, po mnenju številnih moških (pa tudi številnih žensk, da ne bo pomote) "grozljivo", obuvalo se je prebilo med kose, vidne na malodane vseh družabnih dogodkih. Naj gre za vroče poletne dni ali blatna festivalska polja, stopala mladih žensk se potijo v ovčji koži (ali nekemu umetnemu približku). Kje so pa gležnji?

Trakovi za lase
Neki moški je izjavil: "Zakaj bi kdo želel biti podoben Björnu Borgu?" Ne boste verjele, a moškim ni všeč nič odvečnega na laseh: gumice, lasnice, celo lak za lase ... Najraje gredo s prsti čez sveže umite dolge kodre - in ne strogo zlikane lase, ki stojijo vsak na svojem mestu in jih lastnica ne pusti niti dotakniti.

"Gladiatorke"
Jih nosite že nekaj poletij, po možnosti v kombinaciji s kombinezonom ali "haremkami"? Te sandale je po moških opažanjih tudi precej zapleteno obuti, hkrati pa bolj občutljivim nogam ne prizanašajo z žulji. Pa še optično skrajšajo noge, dodajajo modni strokovnjaki.

Pajkice
Kot je v elektronskem sporočilu avtorici članka, ki ga povzemamo, zapisal neki opazovalec, pajkice "ne puščajo nič prostora domišljiji, saj noge prikažejo točno take, kot so". Pajkice so tako priljubljene, da jih nosijo vse ženske, ne glede na postavo, nekaterim tako moški očitajo "klobasaste" noge. Preveč elastičnega udobja ni nujno dobro, zato se začnejo kaj hitro nabirati odvečni kilogrami, pa razkrivajo nekatere ženske.

Suknjiči
Ženske so prepričane, da so v suknjičih videti odlično, a moški tudi tu razmišljajo "po moško": radi bi videli noge, roke, morda še malce globlji izrez. Nočejo pa "zapetega" videza in manšetnih gumbov na ženskah.

Hlače z naramnicami
"Zakaj bi želele biti videti kot gradbinci?" se sprašujejo moški. In zakaj bi skrivale oprsje in pas za težko tkanino, po možnosti džinsom?

(Pre)velika sončna očala
Kot je avtorici zaupal kar poštar, se mu ob pogledu na žensko s takšnimi očali zazdi, da nekaj skriva. Neki drugi moški pa je pripomnil: "Najboljši ženski adut so njene oči, zakaj bi jih torej skrivala?" Pa še poljubljanje menda otežujejo velikanski okvirji, ki so že nekaj časa zelo modni.