Foto:
Foto:

Podjetje Gerbe je ta teden sporočilo, da že marca na police francoskih trgovin prihahajo najlonke za močnejši spol. "Povpraševanje moških je vse večje," so svojo nenavadno, a pogumno potezo pojasnili v Gerbeju.

Tudi modeli brez stopal
Moške najlonke bodo imele širši pas kot ženski modeli, po vzoru moških spodnjih hlač pa ne bo manjkal niti razporek za opravljanje osnovnih telesnih potreb. Moške modele hlačnih nogavic bodo izdelovali iz treh različnih debelin najlona ter v štirih modelih - nekateri bodo imeli po vzoru ženskih pajkic odrezana stopala. Najlonkam se pridružujejo še "dokolenke za dobro počutje", ki so prav tako narejene iz najlona in drugih modernih materialov, ki smo jih bili do zdaj vajeni le na ženskih nogah.

Kaj bodo rekle ženske?
V Franciji so se na spletnih forumih že razvnele razprave o modni novosti za moške. Veliko moških je skeptičnih: "Zakaj delati najlonke za moške, če so običajne ženske najlonke prav tako dobre za nas? Najlonke so oblačilo za oba spola. In prav gotovo bodo ženski modeli še vedno veliko mehkejši kot moški." Nekateri pa se sprašujejo, ali si bodo moški sploh upali kupiti in nositi najlonke. "Si predstavljate prvo noč z novim dekletom? Da v navalu strasti drug z drugega vlečeta obleko, potem pa vas dekle zagleda v najlonkah ... Mislim, da bi bila to prva in zadnja skupna noč."