Naomi je s svojo revijo lani obiskala tudi Mumbaj. Foto: EPA
Naomi je s svojo revijo lani obiskala tudi Mumbaj. Foto: EPA

Na newyorškem tednu mode bodo tako priredili dobrodelno modno revijo, na kateri se bodo v parih predstavili po ena manekenka (ali maneken) in en modni oblikovalec. "Vsi drugi so Haitiju že pomagali, zato smo želeli tudi predstavniki modnega sveta narediti nekaj za te ljudi. Odziv je bil izjemen, saj nihče moje prošnje ni zavrnil, čeprav vem, da imajo oblikovalci zdaj veliko dela s pripravljanjem svojih jesenskih kolekcij," se je pohvalila britanska supermanekenka.

Spisek in scenarij revije še nista dodelana, Naomi pa je pomoč že obljubila manekenka Christy Turlington, stilistka Rachel Zoe bo zadolžena za videz nastopajočih, oblikovalec Marc Jacobs pa je že oblikoval posebno torbico znamke Louis Vuitton, ki jo bodo nato ponudili na dražbi.

Po modni stezi se bo sprehodila tudi sama Naomi, čeprav jo v zadnjem času v vlogi manekenke vidimo le še občasno. 39-letnica se sicer še ni uradno "upokojila", pravi pa, da energijo raje nameni v organizacijo dobrodelnih prireditev in revij.

Naomi je prvo modno revijo Fashion for relief organizirala po uničujočem orkanu Katrina v ZDA, to dobrodelno pobudo, s katero želijo pomagati lokalnemu prebivalstvu, pa je nato pripeljala tudi v Tanzanijo in Indijo.