Nepozabna fotografija iz 90. let - Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington in Cindy Crawford. Foto:
Nepozabna fotografija iz 90. let - Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington in Cindy Crawford. Foto:

Peterica nekdaj najbolj priznanih manekenk na svetu je posnela videospot za nov singel zasedbe Duran Duran, Girl Panic. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Heleno Christensen in Evo Herzigovo naj bi v London povabila Yasmine Le Bon, žena Duran Duranovca Simona.

Vse so se odzvale in z veseljem znova pozirale pred kamerami. Za njihovo modno podobo sta poskrbela Domenico Dolce in Stefano Gabbana iz dvojca Dolce & Gabbana, fotografije s snemanja z modnimi legendami v črnih korzetih pa bo objavila tudi revija Harper's Bazaar.

Manekenke so menda tako uživale v skupnem druženju, da je Helena, ki prihaja iz Danske, Yasmine naslednji dan v zahvalo poslala šopek rož, Simonu Le Bonu pa prek Twitterja sporočila: "Pravkar sem videla nekaj prizorov in videti so krasni. To je bil eden najbolj posebnih dni v mojem življenju. Napisali smo nov list v poglavje o zgodovini mode ..."

Zgodovina se (delno) ponavlja
Duran Duran bodo tako z novim izdelkom nekoliko posnemali videospot Georgea Michaela za uspešnico Freedom, v katerem je bilo prav tako videti šopek najbolj priznanih in najbogatejših manekenk. George je takrat k sodelovanju povabil Cindy Crawford, Naomi Campbell, Lindo Evangelista, Christy Turlington in Tatjano Patitz.

Britanska "suhica" Kate Moss, ki je s svojim "odpadniškim", nekoliko neurejenim slogom končala obdobje glamuroznih supermanekenk 90. let, tega, da je ni bilo zraven na snemanju, še ni prebolela. Pred kratkim je dejala: "Resnično mi je žal, da me ni bilo v videospotu za pesem Freedom. Nekoliko prepozno sem se prebila na sceno ..."

Dokler ne bo na voljo novi videospot zasedbe Duran Duran, pa supermodele občudujmo v skladbi Freedom Georgea Michaela.