Foto:
Foto:
Scarlett Johansson za Louis Vuitton

Zvezda nedeljske predstavitve Vuittonove kolekcije za jesen in zimo 2007/2008, ki jo je oblikoval Američan Marc Jacobs, je bila igralka Scarlett Johansson. Jacobs, glavni oblikovalec pri Vuittonu od leta 1997, je mimogrede povedal, da je tokratna kolekcija, ki jo je poimenoval Dekle s torbico z monogramom, poklon nizozemskemu slikarju Johannesu Vermeerju.

Marcova muza tokrat dekle z bisernim uhanom
"Dekle s torbico z monogramom je besedna igra. V mislih sem imel Vermeerjevo sliko Dekle z bisernim uhanom in film z istimi naslovom," je pojasnil Jacobs. V filmu je zaigrala ravno Jacobsova muza Scarlett Johansson. Sliko je sicer Vermeer narisal okoli leta 1665, umetnina pa je znana tudi kot "Mona Liza s severa" in "Nizozemska Mona Liza". 22-letna Johanssonova, obraz modnega velikana Louis Vuitton, je po koncu modne revije, ki je bila v velikem šotoru na enem izmed dvorišč muzeja Louvre, povedala: "Bilo je čudovito. Srečna sem, ker se mi zdi vse zelo 'nosljivo'."

Zaljubljen v modro
Že nekaj časa kratkolasi Marc Jacobs je manekenke na modno stezo poslal v kratkih usnjenih suknjičih z nesimetričnimi zadrgami, plaščih in oblekah, krojenih v obliki črke a, na mesto "prve barve" pa je tokrat postavil modro v najrazličnejših odtenkih. "Tudi barve tokratne kolekcije sem našel na Vermeerjevih slikah," je razložil Jacobs. Vuittonova modna revija je v nedeljo končala modni maraton, ki je zadnje tedne utrujal modne čarovnike, urednike modnih časopisov, manekenke, kupce in modne navdušence - začelo se je v New Yorku, nato pa so sledili še modni tedni v Londonu, Milanu in Parizu.