Takole so člani organizacije PETA protestirali pred enim od pevkinih koncertov. Foto: EPA
Takole so člani organizacije PETA protestirali pred enim od pevkinih koncertov. Foto: EPA

Naziv Grinch leta 2011 si je prislužila zaradi svoje kolekcije oblačil in modnih dodatkov, ki jo je ustvarila za znamko Blackglama.

Janet je znana kot ljubiteljica krzna, zaradi česar je že večkrat razburila predstavnike skupine za etično ravnanje z živalmi. S tem, da se je odločila za oblikovanje usnjenih in krznenih plaščev, brezrokavnikov, šalov in rokavic, pa je PETO še dodatno razjezila.

Organizacija je v sporočili za javnosti razložila svojo odločitev in se pri tem dotaknila tudi incidenta, ko je Justin Timberlake pevki na skupnem nastopu med polčasom finala ameriškega nogometnega prvenstva Super Bowl razkril dojko.

To so komentirali: "Vsaj svoje meso je pokazala, ne pa ukradene kože živali, v katere se ovija in ki so mrtve tako kot njen okus za modo (da ne omenjamo njene kariere)," ter dodali: "Gospa Jackson je enostavno odurna."

PETA je na svoj seznam tistih, ki ne spoštujejo živali, uvrstila tudi režiserja Camerona Crowa, ker je v svojem zadnjem filmu We Bought a Zoo uporabil prave živali in starleto Kim Kardashian, ki je zavrnila nošenje umetnega krzna.