Za kolekcijo oblačil so mladi nadebudneži potrebovali približno šest mesecev, na koncu pa je intenzivnost vse bolj naraščala. Foto: MMC RTV SLO
Za kolekcijo oblačil so mladi nadebudneži potrebovali približno šest mesecev, na koncu pa je intenzivnost vse bolj naraščala. Foto: MMC RTV SLO

Da na mladih svet stoji, so dokazali na modni reviji dijaki srednje šole za oblikovanje in fotografijo, smer modno oblikovanje, ki so ob koncu šolanja tradicionalno predstavili svoje modne stvaritve. Ob glasbeni spremljavi Rožmarink, smo spremljali zanimive stvaritve mladih modnih oblikovalcev, na katere polaga velike upe tudi organizatorica modne revije Nataša Hrupič, ki je dodala, da je bila tokratna generacija modnih oblikovalcev zelo odprta in raziskujoča.

Rdeča nit revije ...
Navdih za svoje kolekcije so dijaki iskali v dozdajšnjih modnih revijah šole in se tematsko navezovali na pretekle naslove, od koder so povzeli posamezna izhodišča, raziskali so temo in pozneje naredili svoj koncept, vse pod skupnim naslovom Čas.

Kam po srednji šoli?
"Večina dijakov se po koncu šolanja še naprej ukvarja z oblikovanjem oblačil, nekateri pa se usmerijo v družboslovne vede," je povedala Nataša, ki uči dijake, naj izhajajo sami iz sebe, da naj se ne zgledujejo preveč po svetovnih modnih oblikovalcih, saj lahko hitro pride do kopiranja: "Učim jih naj izhajajo sami iz sebe, saj bodo tako lažje našli svojo pot in bodo prepoznavnejši."

Na vprašanje o (ne)nujnosti formalnega šolanja za ukvarjanje z modo je Nataša odgovorila: "Lahko se ukvarjajo tudi ljudje brez ustrezne šole, saj, kar nosiš v sebi, nosiš, ne glede na izobrazbo. Res pa je, da je morda pot tistih, ki se šolajo lažja, drugačna. S čimer se rodiš, tak si," je pogovor za MMC končala organizatorica modne revije, ki bo še naprej spremljala delo odhajajočih dijakov.

D. S./ B. S.