Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong'o in Jared Leto - v modnem jeziku Dolce & Gabbana, Armani, Prada in Saint Laurent. Foto: Reuters
Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong'o in Jared Leto - v modnem jeziku Dolce & Gabbana, Armani, Prada in Saint Laurent. Foto: Reuters

Letos so imeli najbolj srečno roko pri Pradi, ta italijanska modna hiša je oblekla kar pet dobitnikov oskarjev in pet nominirancev, je pokazala "znanstvena modna analiza", ki so jo izvedli pri Fashion Telegraphu: oblikovali so poseben sistem točkovanja in iz množice izluščili modne zmagovalce oskarjev.

Kot omenjeno, se je na vrhu znašla Prada s skupno 13 zvezdniki na rdeči preprogi, pri ugledni milanski hiši pod taktirko Miuccie Prade so poleg drugih izbrancev oblekli Lupito Nyong'o, dobitnico oskarja za najboljšo stransko vlogo (12 let suženj) in ljubljenko modnega sveta, Steva McQueena, ki je posnel najboljši film leta 12 let suženj, Alfonsa Cuarona, ki je zlati kipec prejel za režijo Gravitacije, in Catherine Martin, kostumografinjo Velikega Gatsbyja, ki je kostume oblikovala prav v sodelovanju s Prado.

Na drugem mestu je hiša Armani s 14 zastopniki na bleščečem dogodku, a z le eno dobitnico oskarja: Cate Blanchett. Sledijo Dolce & Gabbana z osmimi slavnimi strankami (eden od njih je bil oskarjevec Matthew McConaughey), Saint Laurent (oblekli so tri zvezdnike, med njimi enega zmagovalca Jareda Leta pa tudi voditeljico večera Ellen DeGeneres), za njimi pa capljajo Tom Ford, Dior in Lanvin, Givenchy, Elie Saab, Versace, Vera Wang, Valentino, Gucci, Alexander McQueen, Oscar de la Renta, Chanel in Jenny Packham.