Foto:
Foto:

Podjetje Emaar gradi razkošno sosesko v zalivu Sidi Abdel Rahman, ki se bo raztezala na 6,5 milijonih kvadratnih metrov "najlepše obale na severni obali Egipta", kot je področje označil italijanski modni guru. Tam bodo tudi obalno letovišče, pristanišče za jahte, golfigrišče in hoteli. Vile z Armanijevim pečatov bodo velike do 500 kvadratnih metrov in bodo imele največ štiri spalnice. Vsaka bo imela - seveda - tudi lasten bazen.

Za (še) večjo veljavo in ugled znamke
Armani, znan po klasičnih oblačilnih linijah in ljubezni do elegantne črnine, je povedal, da bodo vile "prinesle Armanijevo življenjsko filozofijo v Egipt". Tako se skupaj z vrsto drugih zvenečih imen iz sveta mode, kot je tudi hiša njegovega pokojnega rojaka Versaceja, podaja na področje notranjega oblikovanja in opremljanja domov, s tem pa znamka Armani pridobiva veljavo in ugled. Pred tem projektom je Armani oblikoval Emaarjev hotel v dubajskem Burju.

Arhitekturni načrti vil v Egiptu bodo temeljili na "funkcionalnosti in estetiki prostornine, svetlobe in površin", še navajajo v izjavi. Vile bodo imele avtomatizirane varnostne sisteme, nadzor nad temperaturo in zastori, osvetljavo ter klimatsko napravo.

A. K.