Jennifer Aniston, nominirana za najboljšo igralko v dramski seriji Jutranji šov. Foto: Reuters
Jennifer Aniston, nominirana za najboljšo igralko v dramski seriji Jutranji šov. Foto: Reuters

Meryl Streep, Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Selena Gomez, Jodie Foster ... Zvezdnikov se je v Peacock Theateru v središču Los Angelesa kar trlo.

Če gre sklepati po večini, se letošnji trendi nagibajo bolj h klasiki in glamurju zlate dobe Hollywooda. To ni bil večer preglobokih dekoltejev, prosojnih spalnih srajčk ali preveč dramatičnih teatralnih oblek, ki zadnja leta pogosto krojijo rdeče preproge.

Sorodna novica Rekordnih 18 kipcev za serijo Šogun na 76. podelitvi televizijskih nagrad emmy

Redke so bile tako izjeme, ki so malce bolj izstopale z ekstravaganco.

Mnogi so med najbolje oblečenimi izpostavljali Ayo Edebiri iz serije The Bear v po meri ukrojeni toaleti Bottege Venete, medtem ko je na moški strani mnogim v oči padel Jonathan Bailey (Bridgerton) v precej drznem Giorgiu Armaniju.

Z ekstravagantno bluzo je bil vpadljiv tudi voditelj podelitve Dan Levy, Brie Larson je bila ljubka v Chanelu, prva azijska zmagovalka v kategoriji za najboljšo igralko v dramski seriji Anna Sawai pa je bila elegantna v rdeči toaleti Vere Wang.

Med tistimi, ki so posegle po metalnih toaletah, velja omeniti Kristen Wiig v Oscarju de la Renti in Nicolo Coughlan v Atelierju Prabal Gurung.

V spodnji galeriji si tako oglejte nekatere, ki so najbolj zaznamovali letošnjo rdečo preprogo.