Voditeljica modnega resničnostnega šova bo Liz Hurley. Foto: EPA
Voditeljica modnega resničnostnega šova bo Liz Hurley. Foto: EPA
Project Runway
Televizijska postaja Bravo je prva predvajala tak šov. Foto: Bravo TV

Serijo oddaj z imenom Project Catwalk bodo začeli predvajati v začetku prihodnjega leta. Glavna nagrada je izredno mamljiva - zmagovalni modni oblikovalec bo dobil priložnost predstaviti svoja oblačila na londonskem tednu mode.

Avdicije, na katerih so izbrali 12 tekmovalcev, so se začele maja.

Na postaji Bravo je že potekal podoben šov
Prva sezona resničnostnega šova Project Runway, ki so jo predvajali na televizijski postaji Bravo in je tudi dala idejo Britancem za tovrstno tekmovanje mladih talentov, se je končala v februarju.

Gostiteljica te oddaje, ki je dosegla najvišjo gledanost med vsemi oddajami postaje Bravo, je bila nemška manekenka Heidi Klum.

Tekmovanje oblikovalcev in manekenk
V britanski različici modnega resničnostnega šova, ki jo bo predvajal program Sky One, bodo sodelovale mnoge znane osebnosti iz sveta mode, nekaj najbolj uveljavljenih modnih oblikovalcev naj bi tako imelo vlogo sodnikov.

Vzporedno s tekmovanjem modnih oblikovalcev pa se bo med seboj za naklonjenost občinstva in oblikovalcev pomerilo tudi 12 modelov.

Nagrade so mikavne
Najboljši trije modni oblikovalci, ki se bodo uvrstili v finale, bodo lahko v februarju predstavili svoje kreacije na tednu mode v Londonu, zmagovalna manekenka pa bo v najboljši kreaciji tudi krasila naslovnico ene najbolje prodajanih modnih revij.

Zmagovalec med oblikovalci pa bo dobil tudi veliko količino denarja, ki mu bo služila kot začetni kapital pri osnovanju svoje lastne blagovne znamke.

Liz je navdušena
Liz Hurley, ki se je tudi sama že preizkusila pri modnem oblikovanju, saj je nedavno predstavila svojo kolekcijo oblačil Elizabeth Hurley Beach, je povedala: "Zelo sem vznemirjena, da so prav meni zaupali vodenje tega šova. Zdi se mi namreč zelo zabavna in izredno domiselna serija oddaj."