Robbie se poti v Adidasovih trenirkah, ki jih je navdihnil on sam. Foto: EPA
Robbie se poti v Adidasovih trenirkah, ki jih je navdihnil on sam. Foto: EPA
Robbie Williams
Britanec je eden tistih zvezdnikov, ki ljubijo nogomet. Foto: EPA

"Robbiejevih" Adidasovih trenirk pa ne bo nosil le zvezdnik, ampak jih v omejenem številu Adidas ponuja tudi "navadnim smrtnikom".

V trgovine nemškega proizvajalca športne opreme so trenirke prišle pred kratkim, ob izidu novega Williamsovega albuma Rudebox, ki je že njegov sedmi samostojni studijski album. Adidas je izbral le deset svojih prodajaln, kjer prodajajo dragocene trenirke, gre pa za trgovine v večjih evropskih mestih. Robbie se je Adidasu "zahvalil" po svoje. V besedilo singla Rudebox, ki je izšel na začetku septembra, je namreč vključil naslednjo vrstico: "A. D. I. D. A. S. Old school 'cos it's the best" (A. D. I. D. A. S., stara šola, saj je najboljša), v videu za Rudebox pa nosi zgornji del Adidasove trenirke s tipičnimi tremi belimi črtami.

Adidas in britanski zvezdnik odlično sodelujeta že nekaj let. Robbie je bil tisti, ki je Adidasu predlagal, da bi zanj naredil trenirke, ki bi jih navdihnil on sam, nosil pa bi jih na fotografiranjih ob izidu nove plošče.

Tudi Missy Elliot z Adidasom
Adidas torej s polno paro sodeluje z glasbenimi zvezdami - Missy Elliot in Adidas sta pred kratkim predstavila kolekcijo Respect M. E., ki jo je navdihnila 35-letna kraljica hiphopa. Kolekcija ima tri vrste Bass Line, Rhythm in Rhythm Exclusives. Za jesen in zimo 2006-2007 Bass Line prinaša oblačila, med katerimi ne manjka "klasičnih" kosov, ki jih že desetletja nosijo ameriški študentje. Liniji Rhythm in Rhythm Exclusives ponujata oblačila, ki so zlitje športne in mestne mode. Missy Elliot je 4. septembra izdala album svojih največjih uspešnic Respect M. E., po katerem je dobila ime tudi njena kolekcija pri Adidasu.