V filmu Zajtrk pri Tiffanyju je kultna očala nosila Audrey Hepburn. Foto:
V filmu Zajtrk pri Tiffanyju je kultna očala nosila Audrey Hepburn. Foto:

Še posebej v poletnih časih se vsi oziramo za novimi sončnimi očali. Mi vam za lažjo izbiro novih sončnih očal predstavljamo kultna sončna očala, ki se to sezono vračajo. Omenjeni model lahko kupite v klasični črni barvi, velika uspešnica pa so tudi rdeče, bele, rumene Wayfarerice.

Leta 1952 je priljubljena očala, za katera nihče v industriji ni predvideval takšnega uspeha, oblikoval Raymond Stegeman, ciljna skupina, kateri so bile namenjena očala, pa so bili piloti. Leta 2001 je na trg redizajn kultnih Wayfareric poslal Ray Ban. Sprva so očala ocenili kot grozna, a so jih sčasoma ljudje sprejeli odprtih rok. Ko so proizvajalci opazili, da njihova cena retro očal na Ebayu vse bolj narašča so leta 2007 predstavili tri modela: Original Wayfarer, New Wayfarer in Wayfarer Folding styles.

K popularnosti očalom so veliko pripomogle tudi zvezde, ki očala nosijo tako zasebno kot na filmskem platnu. V filmu Zajtrk pri Tiffanyju je nosila očala Audrey Hepburn, staro verzijo očal pa so nosili tudi Andy Warhol, James Dean, John F. Kennedy, Bob Dylan, Marilyn Monroe, Madonna, Tom Cruise. Danes skoraj ni znane osebe, ki ne bi nosila Wayfareric. Sprehodite se po mestu in zagotovo boste naleteli na vsaj eno osebo, ki se sonca brani s kultnimi sončnimi očali.

D. S.