Kanclerko so Nemci kritizirali zaradi njene zunanjosti. Foto: EPA
Kanclerko so Nemci kritizirali zaradi njene zunanjosti. Foto: EPA
Vivienne Westwood
Westwoodova bi z veseljem poskrbela za preobrazbo sloga Merklove. Foto: EPA

"Če bi Merklova hotela nositi moje kreacije, lahko obljubim, da se bom potrudila in samo zanjo oblikovala kose, v katerih bo videti elegantna, uglajena in vplivna," je za nemško revijo Stern izjavila Westwoodova.

Dodala je, da je zelo spoštovala smisel za oblačenje nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher, s katero Merklovo, odkar je na čelu nemške vlade, večkrat primerjajo.

"Zame je bila Margaret Thatcher vedno ena najbolje oblečenih ljudi na svetu. Resda je bila njena politika strašna, ampak njen izgled ji je dal neverjetno držo, prisotnost in moč."

Angelo Merkel so pred septembrskimi nemškimi volitvami Nemci večkrat kritizirali zaradi njenega videza, očitali so ji celo zanemarjenost.

Merklova se je zato odločila za bolj ženstven videz. Spremenila je pričesko in se začela ličiti, kot kaže, pa se bo težko odrekla strogim hlačnim kostimom in čevljem z nizko peto. In prav tu bi rada vskočila Vivienne Westwood, ki je do lani predavala modno oblikovanje na eni izmed berlinskih fakultet.