V preteklih štirih letih se je v največji
V preteklih štirih letih se je v največji "vinski kleti na Gorenjskem" predstavilo že več kot 65 različnih vinarjev z vseh vinorodnih območij Slovenije. Foto: Zavod za turizem Kranj

Po lanski uspešni kulinarični prireditvi - na več kot na 1.300 metrih podzemnih rovov je slovenska vina in kulinarične dobrote preizkusilo več kot 2.500 ljudi - so degustacijo dobrot podaljšali za en dan, tako da bo potekala ves konec tedna. A to ni edina novost - direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Polenec je sporočila, da se letos prireditev seli tudi v stari Kranj.

V preteklih štirih letih se je v največji "vinski kleti na Gorenjskem" predstavilo že več kot 65 različnih vinarjev z vseh vinorodnih območij Slovenije. Letos se bo predstavilo 54 razstavljavcev, in sicer bo 12 vinarjev predstavilo podravsko vinorodno deželo, šest posavsko in 24 primorsko. Prvič se bo predstavil tudi tuj vinar, in sicer iz vinorodnega okoliša italijanskega Krasa.

Vsak obiskovalec ob vstopu prejme degustacijski kozarec, novost letošnjega leta pa so tudi nakupovalne vrečke Vinska pot za vse, ki se bodo odločili za nakup izdelkov pri razstavljavcih.

Vinska pot, ki jo bo spremljal tudi pester glasbeni in animacijski program, bo odprta danes od 15. do 18. ure ter v soboto in nedeljo od 13. do 18. ure.