Foto: EPA
Foto: EPA
Sorodna novica Oboževalci skupine Oasis v boju za vstopnice, ki jih že preprodajajo za vrtoglave cene

Novica o vrnitvi britanske skupine Oasis na odre je med glasbenimi navdušenci, ki so vnovično združitev že dolgo pričakovali, poskrbela za pravo vzhičenje. Napoved, kje bo turneja naslednje poletje, pa je – podobno kot je evropske datume turneje Eras napovedala Taylor Swift – povzročila porast iskanj potovanj v britanska, škotska in irska mesta.

Špansko spletno podjetje za rezervacije potovanj eDreams je namreč na dan, ko je zasedba, ki je razpadla leta 2009 po hudem sporu med Liamom in Noelom Gallagherjem, napovedala turnejo, opazilo, da se je iskanje letalskih prevozov povečalo za skoraj 30-krat.

Za nekatere destinacije na turneji je bil skok v zanimanju še večji. V primerjavi z lani so se iskanja potovanj za valižansko prestolnico Cardiff na tisti dan pomnožila za več kot 100-krat. Za Manchester – domače mesto bratov Gallagher – je zanimanje poskočilo za osemkrat, za Dublin pa za sedemkrat.

Po narodnosti so se med najbolj zainteresirane za polete v mesta, ki bodo gostila Oasis, uvrstili Italijani, tik za njimi pa so Španci, Nemci, Britanci in Francozi.

Za 17 nastopov je šlo v prodajo približno 1,4 milijona vstopnic

Čeprav je krožila tudi novica, da naj bi skupina nastopila na festivalu Glastonbury, deset večerov igrala na stadionu Wembley, deset pa v manchestrskem Heaton Parku – na obeh prizoriščih je skupina nastopila na zadnjih koncertih turneje Dig Out Your Soul, preden je leta 2009 razpadla – se to ne bo uresničilo.

Namesto tega bodo koncerti julija in avgusta prihodnje leto potekali na stadionih v Cardiffu, Londonu, Manchestru, Edinburgu in Dublinu. To bo samo "domači del" turneje, načrtujejo pa, da jih bo ta ponesla tudi v dežele zunaj Evrope.

Za 17 nastopov so za prodajo namenili približno 1,4 milijona vstopnic, zaradi prevelikega navala pa so težave izkušali tako ponudniki vstopnic kot tudi oboževalci. Preprodajalci so cene začeli dvigovati na več kot tisoč evrov – vrednost redne vstopnice sicer znaša okoli 178 evrov. Skupina želi zato preklicati prodajo neavtoriziranih vstopnic.