Ob tej priložnosti je na newyorškem Times Squaru v ponedeljek potekalo posebno praznovanje. Napitek, ki ga navadno pripravijo iz vodke, paradižnikovega soka in tabasca, naj bi leta 1933 prvič pripravil francoski barman v New Yorku. Koktajl je postal posebej priljubljen kakšnih 30 let pozneje, v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so ga začeli servirati s steblom zelene.
Bari po vsem New Yorku bodo tako v teh dneh pripravili posebne akcije in ponujali ta zdaj že častitljivo stari napitek. Nekatere restavracije celo načrtujejo, da bodo zavrtele čas nazaj in Bloody Mary ponujale po isti ceni, kot ga je koktajl imel ob svojem "rojstvu" leta 1933.
C. R.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje