Kagendra Tapa Magar v višino meri le 56 centimetrov. Foto: EPA
Kagendra Tapa Magar v višino meri le 56 centimetrov. Foto: EPA

Mladi Nepalec namreč verjame, da je najmanjši človek na svetu - v višino meri borih 56 centimetrov, kar je precej manj od trenutnega rekorda, ki je v rokah Kitajca He Pingpinga, in znaša 73 centimetrov.

A komisija Guinnessove knjige rekordov se z njim ne strinja - enkrat (pred štirimi leti, ko mu je bilo 14 let), ga je že zavrnila, saj je menili, da Kagendra lahko še zraste. Nepalski liliputanec je nato oktobra, ko je postal polnoleten, v London poslal še eno prošnjo, na katero pa ni dobil odgovora.

Popotovanje bo začel v Italiji
Sklenil je, da bo najbolje, če se vrli Evropejci na lastne oči prepričajo, kako majhen v resnici je, zato bo skupaj z očetom obiskal več evropskih držav v upanju, da bo javno mnenje k razmisleku spodbudilo tudi člane komisije Guinnessove knjige rekordov. Najprej se bosta ustavila v Italiji, kjer bosta gostovala v neki pogovorni oddaji, nato pa se bosta odločila, kam naprej ju bo vodila pot.

Kagendri, ki ima pri svojih osemnajstih le štiri kilograme in pol, je na letališču v Katmanduju v slovo pomahala množica sonarodnjakov, ki upajo, da bo odisejada kmalu obrodila sadove.