Foto: Reuters
Foto: Reuters

Moški ne želi biti identificiran, znano je le, da se je za junaška dejanja odločil po več mesecih zapora v čilskem glavnem mestu. Oblečen v sijočo obleko iz priljubljenega filma in zaščitno masko več deset brezdomcem dnevno dostavi topel obrok. Njegova dejanja temeljijo na konceptu “od človeka za človeka”, pojasnjuje Simon Salvador, eden izmed brezdomcev. "Kljub maski je ideja njegovih dejanj jasna," doda Salvador.

“Poglejte okoli sebe. Če lahko, namenite nekaj časa, hrane tistim, ki to potrebujejo. Ponudite jim zatočišče ali zgolj namenite nekaj besed. Širite dobro voljo in se povezujte,” pojasnjuje “superjunak".

Podobna zgodba je pred leti odmevala v britanskih medijih. Takrat 20-letnik je podnevi delal kot natakar, ponoči pa se prelevil v superjunaka in delil hrano brezdomcem. "Že tri, štiri leta delam z brezdomci in najraje na svetu vidim nasmeh na njihovem obrazu. Zato sem pomislil – če so tako veseli, ko jim prinesem hrano, kako bodo šele veseli, če jim jo prinesem preoblečen v superjunaka," je pojasnil Birminghamčan, ki je delil hrano oblečen v kostum Spidermana. Nikoli ni sprejemal donacij za hrano, kupil jo je s svojim denarjem, ljudi, ki so mu ponujali finančno pomoč pri njegovih dejanjih, pa je spodbudil, da sami kupijo hrano in jo odnesejo tistim, ki jo potrebujejo.