Marilyn Monroe je pila martini, ki ga je zmešal Hoy Wong. Foto: EPA
Marilyn Monroe je pila martini, ki ga je zmešal Hoy Wong. Foto: EPA
Martini je ena izmed specialitet 90-letnega barmana. Foto: EPA

Najstarejši barman v New Yorku Hoy Wong je pretekli teden praznoval 90. rojstni dan. Rodil se je v Hongkongu in služil ameriški vojski med drugo svetovno vojno.

Vsi ga poznajo po imenu Mr. Hoy in je najbolj priljubljen uslužbenec v znanem hotelu Algonquin na Manhattnu, kjer v baru zadnjih 27 let meša koktajle.

Zabava za slavljenca
V hotelu so ob jubileju Hoyu pripravili veliko zabavo, na katero so bili poleg članov družine, prijateljev in uslužbencev povabljeni številni ugledni meščani. Prijatelji so ga povprašali po upokojitvi, vendar je Hoy še preveč živahen, da bi opustil svoj poklic: "Nikoli nisem razmišljal o upokojitvi. Res je, da sem star 90 let, vendar se ne čutim prestarega."

Več kot 50 let prakse
Hoy je obleko barmana prvič oblekel leta 1948. Pijačo je mešal po najrazličnejših hotelih v mestu, med pogostejšimi gosti sta bila tudi Marilyn Monroe in nekdanji Beatle John Lennon. Hoyeva vnukinja Jennifer Zhang Mckenna je dejala, da je dedek večkrat z dela prišel dobro razpoložen in ji je pripovedoval prigode s srečanj z različnimi zvezdami.

Nekega dne ji je dejal, da vsi mislijo, da je Marilyn najlepša, vendar se on s tem ni strinjal, saj ga je očarala Elizabeth Taylor. Vnukinja je še dodala, da bi bila zelo presenečena, če se bo dedek sploh kdaj upokojil.